Back to the future met Volkswagen en DDB

Voor het 125 jaar bestaan van Le Soir bedacht DDB niet 1, maar 2 top topical advertenties voor Volkswagen: 1 advertentie die 125 jaar teruggaat in de tijd en 1 advertentie die 125 vooruitgaat in de toekomst.

De Golf in de 19de eeuw

In deze advertentie laten we de heer August Latour, een zogezegde trendwatcher avant la lettre uit de 19de eeuw, zijn visie verkondigen over hoe de automobiel er zal uitzien in de 20ste eeuw. En wonderbaarlijk genoeg beschrijft hij de nieuwe Golf zeer accuraat. In zijn geheel eigen stijl en met de middelen van die tijd beschrijft hij ultramoderne technologieën zoals Front Assist en BlueMotion. Het is de perfecte auto van de toekomst. De illustraties zijn ook eigen aan die tijd: zeer gedetailleerde gravures, de Photoshop van de 19de eeuw.

De Golf in de 22ste eeuw

In de toekomst-advertentie tonen we de Golf in een futuristisch landschap uit de 22ste eeuw. We zien huizen en auto's die zweven, er vliegt een supersonische drone door de lucht, etc. Op de voorgrond zien we een vertrouwd beeld: de Golf uit 2012. Want met technologieën zoals Front Assist, Dynamic Light Assist en Traffic Sign Recognition is de Golf al zo geavanceerd dat hij perfect in de toekomst past. Op het ‘te koop’-bordje kunnen we lezen dat de Golf, zelf na 125 jaar, zich nog in perfecte staat bevindt. Het is een tijdloze wagen die jarenlang meegaat en nu al een klassieker.

Tony Peetermans: "Met deze 2 advertenties zetten we de nieuwe Golf op een originele manier in de schijnwerpers. De boodschap van de 2 advertenties past perfect bij het model: de Golf is altijd al de referentie geweest in het verleden en zal dat ook zijn in de toekomst. En het is een Volkswagen: dat is zeker.”

Meer informatie over de nieuwe Golf is beschikbaar op www.volkswagen.be

 

Credits

Advertiser: Volkswagen
Marketing Manager: Nicolas Deturck
Advertising Manager: Tony Peetermans         
Brand: Volkswagen Golf 7
Title: 125 jaar Le Soir
Agency: DDB
Account Director: Sylvie De Couvreur
Account Manager: Silvie Erzeel
Account Executive: Quentin Maryns
Strategic Planner: Dominique Poncin
Creative Director: Peter Aerts
Art Director: Johan Van Oeckel
Copywriter: Danny Vissers
Lay out: Benjamin Hiffe / Arnaud Hemroulle
Art Buyer: Brigitte Verduyckt            
Illustratie (past): Vincent Wauthier
Illustratie (future): Gert Stevens 

Contacteer ons
Sylvie Decouvreur DDB Brussels
Sylvie Decouvreur DDB Brussels
Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, Studio Brussel, bpost bank, DKV, letgo, De Persgroep…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 60 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Sint-Huibrechtsstraat 17 rue Saint-Hubert
1150 Brussels