Amerikaanse auteur Dan Brown signeert online voor bol.com en DDB.

Amerikaanse auteur Dan Brown signeert online voor bol.com en DDB.

De Amerikaanse auteur Dan Brown was onlangs in Amsterdam voor de promotie van zijn nieuwe bestseller Inferno. Omdat online retailer bol.com gelooft dat je online ook kan inspireren en een ervaring creëren, stelde bol.com Dan Brown voor om voor het eerst in zijn carrière een online signeersessie te houden. De auteur van onder andere de Da Vinci Code, stemde onmiddellijk in om deel te nemen aan deze exclusieve signeersessie.

Tijdens een chatsessie kon een selecte groep mensen één voor één een gesprek aangaan met de schrijver en hem vragen om een exemplaar van Inferno te tekenen. Voor de gelegenheid betrof het een speciale, gelimiteerde editie van het boek.

De online signeersessie is een idee van DDB Brussels, het was eerder al een succes voor bol.com tijdens de boekenbeurs van Antwerpen. Daar konden klanten van bol.com hun boeken laten signeren tijdens een chatsessie met onder andere bestelling auteurs Jeroen Meus en  Luc Deflo. Deze actie gaf voor het eerst een soort intimiteit aan online kopen. Door het succes kreeg de online signeersessie nu ook een vervolg in Nederland.

 

Credits

Advertiser: bol.com
Agency: DDB Brussels
Campaign: Online signeersessie Dan Brown
Strategic team: Dominique Poncin - Maarten Van Daele
Creative Director: Peter Ampe
Creative team: Danny Vissers – Geert Desager
Account Team: Francis Lippens - Kaat De Brandt
Online Project Manager: Simon De Pauw
Web design: Arnaud Hemrouille
Web development: Christophe Gesquière
Head of digital: Geert Desager
Production video: Farmboy
Countries: België, Nederland

Contacteer ons
Kaat De Brandt DDB Brussels
Peter Ampe DDB Brussels
Kaat De Brandt DDB Brussels
Peter Ampe DDB Brussels
Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, Studio Brussel, bpost bank, DKV, letgo, De Persgroep…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 60 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Sint-Huibrechtsstraat 17 rue Saint-Hubert
1150 Brussels