Audi lanceert de eerste co-company car met Fosbury & Sons en DDB

Dinsdag 11 juli 2017 — Audi is een opvallende samenwerking gestart met de Antwerpse coworking space ‘Fosbury & Sons’. Het merk met de vier ringen start er een testcase met de allereerste co-company car, een bedrijfswagen die kan gedeeld worden door verschillende bedrijven. Het initiatief kadert binnen de strategie van Audi waarin innovatieve oplossingen gezocht worden voor een steeds complexere mobiliteit.

De Audi A4 werd dit jaar nog uitgeroepen tot de ‘Best Selling Fleet Car’ en blijft zo de meest populaire wagen bij bedrijven. Audi wil zijn positie als business partner voor jonge en ervaren ondernemers graag verstevigen en doet dat met een nieuw project ‘Audi Shared Fleet’, inspelend op de steeds evoluerende bedrijfswereld.

Op 1 juli lanceerde Audi de allereerste co-company car. Steeds meer bedrijven vestigen zich onder één dak en delen zo samen vergaderruimtes en andere faciliteiten. Audi ontwikkelde daarom een nieuwe innovatie: een bedrijfswagen die gedeeld wordt door meerdere bedrijven. Zo delen ze niet alleen hetzelfde gebouw, maar ook de bedrijfswagens.

De automobielindustrie doorstaat vandaag een revolutie. Audi reageert op die veranderingen door te transformeren van een autoconstructeur naar een leverancier van mobiliteitsdiensten.

Als testcase werd een samenwerking aangegaan met twee jonge bedrijven: Fosbury & Sons en Bolides. Eerstgenoemde is een professionele coworking werkplek in het WATT-gebouw waar ondernemers, digitale bureaus en kleine of grotere bedrijven – zoals Nike, De Efteling, maar ook het strategische Growth Inc., Sherlock (SEO, SEA), Kris Lathouwers (fotograaf en video), Isabelle Claessens (notaris), EV box (elektrische laadpalen) en Playco (interface design) samenkomen. In totaal telt de coworking space een zestigtal (jonge) bedrijven. Audi stelt voor dit project twee Audi A4 Avant-modellen ter beschikking aan de leden van Fosbury & Sons. Bolides, een carsharing service in Antwerpen en Gent, zal instaan voor het boekingsplatform waarop de ondernemers hun wagen kunnen reserveren. Om de wagens gemakkelijk terug te vinden in het boekingsplatform en op de parking, kregen ze beide een naam: Richard en Douglas. Op die manier onderschrijft Audi haar vooruitstrevende ambitie om de ideale businesspartner te blijven voor ervaren en startende ondernemers.

Agency: DDB

Client: Audi

Client contact: Vincent Thys

Creative Directors: Peter Ampe, Odin Saillé

Creatives: Jonas Caluwé, Jan Schoofs

Strategy: Dominique Poncin, Jorian Vanvossel 

Account Management : Francis Lippens, Fiona Amoroso, Sarah Savoir

PR: Kenn Van Lijsebeth

 

Kenn Van Lijsebeth DDB Brussels