Boze consumenten gaan te dure energie terughalen in eerste campagne van Mega en DDB

Boze consumenten gaan te dure energie terughalen in eerste campagne van Mega en DDB

DDB Brussels creëerde de eerste campagne voor energieleverancier Mega, een prijsbreker op de dure energiemarkt. In online filmpjes zien we hoe consumenten ontdekken dat ze bij Mega heel wat minder zouden betalen voor hun energie dan bij hun huidige leverancier. Ze besluiten om wraak te nemen door een stuk van hun te duur betaalde energie te gaan terugnemen in het hoofdkantoor van hun leverancier. De campagne wordt verder uitgerold in out-of-home, social media en bannering.

Mega op lange termijn de goedkoopste

De afgelopen jaren zijn de gas- en elektriciteitsprijzen enorm gestegen. Dat leidt tot heel wat frustraties bij consumenten. Zeker wanneer ze merken dat er heel wat prijsverschillen bestaan tussen de verschillende leveranciers. Zo is er nu een relatief nieuwe speler, Mega, die bij onafhankelijke prijsvergelijkingen telkens als de goedkoopste uit de bus komt. Op lange termijn - dus zonder rekening te houden met tijdelijke promoties - is er niemand die energie aan een goedkopere prijs aanbiedt. En dat is opmerkelijk, want uiteindelijk gaat het om precies dezelfde, even kwaliteitsvolle energie die de concurrenten aanbieden.

Dieter Riemaeker, Head of Strategy bij DDB: “Mega is een echte uitdager die in de energiemarkt is gestapt omdat ze het gevoel hadden dat ze het beter, efficiënter en goedkoper konden dan de grote internationale spelers. Het was belangrijk om die frisse, no-nonsens attitude ook in de campagne terug te vinden en te breken met de ‘typische’ energieprovider communicatie.”

Gedurfde campagne toont gevoel dat leeft bij de consument

Om hun bekendheid bij het publiek te vergroten, lanceert de energieleverancier uit Luik nu een eerste campagne, die werd bedacht door DDB Brussels. Daarin zien we hoe enkele consumenten zich verongelijkt voelen omdat ze ontdekken dat ze al jarenlang te veel betalen voor hun energie bij een grote energieleverancier. Ze besluiten daarom om een deel te gaan terugnemen. Via verborgen camera’s kunnen we volgen hoe ze binnendringen in de hoofdkantoren van hun huidige leverancier, om er vervolgens op hun kosten hun haar te drogen, hun strijk te doen of een andere banale activiteit uit te voeren die energie verbruikt.

Out-of-home

De campagne bestaat verder uit out-of-home, waarin de hoge energiefacturen van de concurrenten als achtergrond worden gebruikt om de boodschap van Mega op te communiceren. Daarenboven wordt de campagne ook nog uitgerold in bannering en social media.

Wie zelf wil weten hoeveel hij of zij kan besparen, kan terecht op mega.be

 

CREDITS:

Client: Mega
Client contact: Thomas Coune, Michael Corhay
Agency: DDB Brussels
Creative Direction: Dieter De Ridder, Naïm Baddich, Kwint De Meyer
Strategy: Dieter Riemaeker, Nick Moors, Maarten De Neve
Creation: Jonas Caluwé, Jan Schoofs
Account Management: Melissa Bekaert, Elodie Pagaud
Design: Sven Verfaille, Patrick Downie
Retouches: Benjamin Hiffe
DTP: Bernard Hermant
Agency producer: Thomas Landeloos
Movie production company: Static Films
Director: Jan Boon
Producers: Patrick Schepers, Ben Wevers
Editing: Hans Desmet

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem