Bpost bank en DDB helpen je controle te houden over je geld

Bpost bank en DDB helpen je controle te houden over je geld

DDB creëerde een nieuwe campagne om de app van bpost bank te promoten. In een tv-spot en enkele online video’s worden de nieuwe functionaliteiten van de app op een leuke manier geïllustreerd.

Dankzij allerlei online betaalmogelijkheden is het vandaag heel makkelijk om je geld uit te geven. Gelukkig is er de app van bpost bank, die klanten toelaat om toch controle over hun uitgaven te behouden en hun geld beter te beheren.

Met het groeiende aantal online betalingen is het nog nooit zo eenvoudig en verleidelijk geweest om je geld uit te geven. Daarom kunnen klanten van bpost bank met de nieuwe functionaliteiten van MOBILEbanking app hun financiën nu nog beter beheren en de controle over hun geld behouden.

Vetrekkende vanuit de gedachte dat we allemaal soms moeite hebben met het beheren van ons geld, creëerde DDB verschillende personages die net als Bert – de held van de film – allemaal net iets te makkelijk en dus te veel geld uitgeven.

Eén van de creatieven achter de campagne, Fred Zouag, legt uit: “Het doel van de film was dat mensen zich zouden herkennen in één van de personages. Want eerlijk gezegd lijken we allemaal een beetje op elkaar. Wie heeft er nog nooit ’s avonds laat een rondje gegeven zonder erbij na te denken? Of wie is nog nooit bang geweest om op het eind van de maand geen geld meer op z’n rekening te hebben?”

Dankzij de app van bpost bank komen dit soort situaties nog zelden voor. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe functie waarbij je een melding ontvangt wanneer je saldo lager is dan de limiet die je vooraf hebt ingesteld.

De 3 online video’s en de tv-spot leggen elk een functie van de app uit. “Meldingen” waarschuwt je o.a. voor een te laag saldo. Met “Scan & Betaal” kan je een factuur (direct) betalen door ze te scannen. En met “Kaartbeheer” kan je een verloren kaart tijdelijk blokkeren… tot je ze weer terugvindt in je broekzak of op de bodem van je handtas.

Belangrijk om te vermelden is dat bpost bank en DDB met deze app en de bijhorende campagne verder bouwen op de strategie “Zoveel is duidelijk”, die 3 jaar geleden werd gelanceerd. 

De tv-spot en de online video’s werden gemaakt in samenwerking met Fred de Loof en productiehuis Hamlet.

Credits:

 • Client: bpost banque / bpost bank
 • Contact: Thierry Ballas & Katrien Sermijn
 • CD: Dieter De Ridder
 • Creation: Nicolas Gaspart & Frédéric Zouag
 • Strategy: Dominique Poncin & Philippe Gerin
 • Account: Melissa Bekaert
 • (TVC) Producer: Erik Van Overloop
 • Designer: Sven Verfaille
 • Digital producer: Andreas Vanhoutte
 • Film Production: Hamlet
 • Director: Fred De Loof
 • DOP: David Doom
 • Media Agency: SPACE
 • Media Manager: Wendy Van Dyck

 

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem