DDB blikt terug op het winnaarsparcours van Unibet

DDB blikt terug op het winnaarsparcours van Unibet

DDB Brussels lanceert een tv-campagne die het parcours van Unibet, de nummer één in online wedden, in de kijker zet. Jaar na jaar en overwinning na overwinning heeft Unibet alles op alles gezet om van nieuwkomer op te klimmen tot Belgische marktleider in online wedden.


Een geschiedenis in de geschiedenis van de sport.

Zoals elke grote atleet is Unibet onderaan de ladder begonnen en heeft verantwoorde keuzes moeten maken om hogerop te geraken. Sportieve overwinningen worden behaald dankzij grote inspanningen, doorzettingsvermogen en professionalisme. En het is ook op deze manier dat Unibet de nummer 1 geworden is.

Sinds de oprichting in 1997 zet Unibet zich in om het online wedden meer verantwoord te maken. (Sport)weddenschappen zijn een vorm van entertainment waar men te allen tijde verstandig mee moet omgaan. En het is dankzij die transparante en verantwoorde houding dat Unibet zijn spelers een veilige spelomgeving kan aanbieden en tegelijk de concurrentie wakker houdt. Dit is wat een ware leider hoort te doen.

Om dit parcours te vieren heeft DDB een tv-spot ontwikkeld waarin de belangrijkste mijlpalen uit de geschiedenis van het merk aan bod komen, afgewisseld met de grootste nationale en internationale sportprestaties.

De productie van een kampioen

Voor de visuele productie deed DDB een beroep op het productiehuis Hamlet en regisseur Max Pauwels. Het resultaat is een epische zwart-witfilm met een ruwe en glanzende look, versterkt door de dynamiek van de grafische identiteit van Unibet. In de productie staat het leveren van een inspanning centraal, net zoals in het verhaal van Unibet, en die inspanning werpt nu haar vruchten af. Een nieuwe samenwerking, een berekend risico, met het uitzonderlijke talent van Max om de tone of voice van Unibet naar het scherm te brengen.

Ontdek de spot hier, alsook op tv en op de sociale netwerken van Unibet.


Credits

Client: Unibet Belgium 
Client contacts: Dennis Marien, Tom Buttiens
Agency: DDB Brussels
Creative Direction: Naïm Baddich, Kwint De Meyer
Creation: Pierre Urbaniak, Carole Brouwers, Jan Schoofs
Designer: Sven Verfaille
Account team: Melissa Bekaert, Charlotte Jaros, Molly Waeytens
Video production: HAMLET
Director: Max Pauwels

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem