DDB Brussels en B-Classic lanceren de Classical Comeback Award.

DDB Brussels en B-Classic lanceren de Classical Comeback Award.

Een award voor Classical Comeback muziekvideo’s.

Dinsdag 14 april 2015 — Ook in 2015 wil B-Classic hun missie verderzetten om klassieke muziek te promoten bij een groter en jonger publiek. Daarom lanceert DDB de Classical Comeback Award: een muziek video award voor jonge directors. B-Classic doet een oproep aan al het jonge talent om hun eigen Classical Comeback te produceren. 

Jongeren ontdekken muziek vooral via muziek video's. Dat is de reden waarom B-Classic muziek video's wilt … voor klassieke componisten. Ze gaan op zoek naar muziekvideo's die combinatie zijn van de tijdloze emotie van klassieke muziek en de visuele flair van hedendaagse regisseurs. Het is de bedoeling om de ‘onzichtbare’ muziek een gezicht te geven. En om jongeren zoveel mogelijk mee in dit project te betrekken. 

 

Klassieke muziek verdient zijn plaats in de stroom van populaire muziek videos. De eerste Classical Comeback rondde ondertussen de kaap van 4 miljoen views op YouTube.

 

De muziek

Om dingen makkelijk te maken, heeft B-Classic 5 muziekstukken geselecteerd. De Classical Comeback muziekvideo's zetten Glinka, Mahler, Rossini, Tchaikovsky & Beethoven terug in de kijker.

Voor elk muziekstuk zal er een winnaar gekozen worden. Uit deze 5 zal er ook een algemene winnaar gekozen worden. De regels waarop de eerste Classical Comeback gebaseerd was, zijn te vinden op www.classicalcomeback.com en nog steeds van toepassing voor de lichting dit jaar.

 

De jury

De jury bestaat uit directors en muziek professionals zoals Raf Rentjens (CAVIAR), Sam De Bruyn (StuBru), Chereen Gajadin (MTV) en Bob Permentier (B-classic).

 

De prijs

Eeuwige glorie als de eerste winnaar van de Classical Comeback Award is niet het enige wat er te verdienen valt. De eindwinnaar zal worden vertegenwoordigd door het productiehuis CAVIAR in Brussel, Parijs, Praag of zelfs Los Angeles.

 

Inzendingen zijn open vanaf vandaag en de deadline voor het insturen een Classical Comeback is 22 mei 2015. De winnaars worden 27 april bekend gemaakt. Meer info op classicalcomeback.com

The Classical Comeback Award Call to Action Video.