DDB Brussels en bpost bank maken sh*t-campagne

Maandag 2 juli 2018 — DDB Brussels lanceerde een nieuwe 360°-campagne over de leningen van bpost bank. De creatie omvat enkele copy-advertenties met de onrustwekkende headline: sh*t. Bekijk hieronder wat ze betekenen. 

De leningen van bpost bank zijn er voor alle onvoorziene omstandigheden, ongemakken of verrassingen in het leven. Zoals een verwarmingsketel die stuk gaat of een lief dat plots vertrekt, bijvoorbeeld. Wanneer je voor zo’n verrassingen komt te staan, is het toch altijd even vloeken. Want niemand geeft graag geld uit aan onvoorziene zaken.

Daarom creëerde DDB Brussels een campagne met het vloekwoord sh*t, vergezeld van een opvallend sterretje. De asterisk die tegelijkertijd censureert en verklaart. Want dankzij de leningen bij bpost bank hoef je niet meer te vloeken of wakker te liggen van onvoorziene kosten.

De campagne schuift 2 leningen naar voor: de energielening en persoonlijke lening. bpost bank wil met deze campagne mensen aanzetten om op bpostbank.be een lening aan te vragen, want voortaan kan dat voor een energielening, een persoonlijke lening, een renovatielening of een autolening volledig online.

Qua media werden zowel out of home als PQ & TV ingezet.  Daarnaast zal de campagne ook digitaal worden uitgerold.

 

Clients: Thierry Ballas, Katrien Sermijn, Cynthia Van Laethem

Brand: bpost bank            

Campaign: PAT

Agency: DDB Brussels        

Creative Director: Dieter De Ridder

Concept: Jolien Elegeert

Copy FR: Nicolas Gaspart, Jonathan d’oultremont

Accountmanagement: Francis Lippens, Melissa Bekaert, Margaux Mariens

Design : Sven Verfaille

Dtp: Steven De Vlieger

TV Producer: Brigitte Verduyckt

Productie: Lovo

Media: Space

bpost bank - energielening NL

bpost bank - persoonlijke lening NL