DDB Brussels lanceert Europese campagne voor Volkswagen

Vrijdag 15 januari 2016 — Binnen het globale DDB-netwerk werd het Brusselse bureau gekozen om de Europese lanceringscampagne van de nieuwe Passat GTE te creëren. De productie daarvan gebeurde door het gerenommeerde productiehuis Bubbles uit Berlijn.

Voor de lancering van de nieuwe Passat GTE schreef het DDB-netwerk een Europese briefing uit aan al haar lokale afdelingen. Elk bureau kreeg de mogelijkheid om de creatie van het nieuwe Volkswagen paradepaardje te bedenken. DDB Brussels kwam daarbij als winnaar uit de bus. Zijn kregen van DDB internationaal de kans om 3 onlinevideo’s te produceren. Het bureau deed daarbij een beroep op het Berlijns productiehuis Bubbles met de befaamde regisseur Russel Bate, die ook al voor Snickers werkte.

Cheeta

Ter info: de nieuwe Passat GTE is een plug-inhybride die wordt aangedreven door een elektromotor en een TSI-motor van zo’n 218 pk. De wagen biedt drie rijstanden: hybride, elektrisch en GTE. In de GTE-stand levert de klassevolle Passat behoorlijk straffe prestaties. De campagne benadrukt de veelzijdigheid van de wagen en de technologische snufjes. Let vooral op de bijzondere kameel.

 

Client: Volkswagen  

Marketing Manager: Anders-Sundt Jensen

Advertising Manager: Jutta Friese / Judith Wilhelm

Agency: DDB Berlin / DDB Brussels

Creative Director: Peter Ampe 

Creative Team: Rom&John 

Strategy: Carsten Schneider

Account team Germany: Thomas Hildebrandt & Tim Jüngling

Account team Belgium: Sylvie De Couvreur & Silvie Erzeel 

PR: Kenn Van Lijsebeth

TV-Producer: Patrick Cahill

Production Company: Bubbels Film

Director: Russell Bates

TV-Producer production company: Barbara Kranz / Frank Hasselbach

Volkswagen Passat GTE - Race Camel

Volkswagen Passat GTE – Car-Net Back Home

Volkswagen Passat GTE - 3 Cars in one