DDB Brussels lanceert letgo in België

Hels gevecht tussen kat en drone, gevolgd door confrontatie tussen twee collega’s

Dinsdag 7 maart 2017 — DDB Brussels heeft met een nieuwe campagne het mobiele tweedehandsplatform letgo gelanceerd in België. Met een tv-en radiocampagne wil DDB letgo op de kaart zetten als ‘de makkelijkste zoekertjesapplicatie’. De creatie - die momenteel op televisie loopt - omvat een hels gevecht tussen een kat en een drone, gevolgd door een al even bitsige confrontatie tussen twee collega’s.

Letgo is een gratis app waarmee gebruikers makkelijk een zoekertje kunnen plaatsen door een foto te maken met hun smartphone. Met de letgo-app heb je maar 10 seconden nodig om iets online te verkopen. “Letgo is een internationaal merk dat reeds in een aantal andere landen gelanceerd werd waaronder Nederland, Tsjechië en de VS”, aldus Odin Saillé, de Creative Director van DDB Brussel. “Voor de lancering in België vroegen ze ons om een gepast game plan en creatie te bedenken.”

 

Lancering

De lanceringscampagne bevat momenteel twee tv-spots en twee radiospots die aansluiten bij de belofte van het merk. “Elk land heeft zijn eigen strategie en da’s ook nodig”, legt Saillé uit. “Ze zijn overal omringd door een ander soort concurrenten en de affiniteit met digital is in elk land anders. Kijk maar eens naar de campagnes in Tsjechië en Nederland, die verschillen enorm van die in de U.S. Ook in België was er nood aan een aanpak op maat, ook al neigt ons voorstel meer naar dat van de U.S. dan bijvoorbeeld Nederland.”

 

Creatie

De creatie draait om twee confrontaties: eentje tussen machine en dier en eentje tussen twee liefhebbende collega’s die krak dezelfde vestimentaire keuze maakten. Het resultaat zie je hieronder.

 

Client : LETGO

Contacts : Lea Abud, Federico Vazquez

Agency : DDB Brussels

     

CD : Peter Ampe & Odin Saillé

Creation : Jonas Caluwé, Sven Van Hooydonck, Ralf De Houwer

Strategy : Dominique Poncin, Philippe Gerin

Account team : Francis Lippens,  Annelies Nyns & Maria-Laura Laubenthal

PR – Press Coordinator : Kenn Van Lijsebeth

 

TV Producer : Brigitte Verduyckt

Production company TVC : Caviar

Director : Frank Devos

Executive Producer : Ilse Joye

Producers : Geert De Wachter, Andreas Vermeulen

Music : Grégory Caron

 

Radio Producer : Brigitte Verduyckt

Production company : Sonicville

Radio director : Thierry Van Durme

Letgo of your drone (NL) (35s)

Letgo of your leather jacket (NL) (35s)

Kenn Van Lijsebeth

DDB Brussels