DDB Brussels strikt Dieter De Ridder als nieuwe Creatief Directeur

De voormalige CD van Air zal vanaf volgend jaar de creatieve leiding van het Brusselse bureau overnemen

Maandag 20 november 2017 — Dieter De Ridder wordt de nieuwe creatief directeur van DDB Brussels. De voormalige CD van Air en Michael is Dead zal vanaf volgend jaar de creatieve leiding van het Brusselse bureau overnemen. Met Dieter De Ridder trekt DDB een van België’s meest bekroonde creatieven aan en onderlijnt het meteen zijn creatieve ambities. “DDB beschikt over enorm veel talent”, zegt Dieter De Ridder.

Dieter De Ridder hoeft weinig inleiding. Als creatief bij Duval Guillaume scoorde hij de op een na meest gedeelde commercial ooit met 'Push to add drama' voor TNT. Dieter heeft meer dan 18 jaar ervaring en werkte eerder bij Lowe, McCann, Michael is Dead en Air. Dieter is naast een begenadigd creatief ook een ervaren televisiemaker. Gedurende 4 jaar woonde hij letterlijk bij 'De Filistijnen’. In 2014 werd hij creatief directeur bij Air. Hij loodste het bureau meteen naar meer dan 50 creatieve onderscheidingen en behaalde drie grote pitch-overwinningen (BMW, De Nationale Loterij & Be Gold.)

Dieter De Ridder: “In een tijd waar consumenten advertenties doorspoelen, skippen of zelfs volledig blokken, is het belang van originele en betekenisvolle ideeën alleen maar toegenomen. DDB heeft de laatste jaren die creatieve ambities zeer duidelijk laten blijken. Bovendien beschikken ze niet alleen over topcreatieven en topcreatieve merken, maar hebben ze ook de juiste strategische business skills in huis om die creativiteit te vertalen naar meetbare resultaten in elk touchpoint binnen de consumer journey.”

Dieter De Ridder won ontelbare nationale en internationale prijzen voor zijn werk op festivals als Cannes Lions, Eurobest, Clio Awards, New York Festivals en The One Show. CallBrussels voor Visit.Brussels is slechts een voorbeeld van het prijswinnende werk van Dieter.

Yves Bogaerts (CEO): "DDB staat ervoor bekend business problemen op te lossen via frisse creatieve ideeën en zo succes te creëren voor merken. Het profiel van Dieter sluit hier perfect bij aan. Vanaf het eerste moment was er een klik. Dieter legt zijn focus op impactvolle creatie, gebaseerd op sterke consumer insights, hij heeft een enorme drive om dag na dag progressie te maken. Ik kijk ernaar uit om vanaf begin 2018, samen met hem en de huidige talenten bij DDB, onze klanten te verrassen met een verfrissende aanpak die hen nog meer resultaat zal opleveren. Door zijn brede ervaring binnen en buiten de reclamesector past Dieter perfect in de nieuwe richting die DDB uitgaat.”

Dieter De Ridder zal vanaf volgend jaar de fakkel van Peter Ampe en Odin Saillé overnemen.