DDB etaleert innoverende ideeën met kickstarter podium

Maandag 15 februari 2016 — DDB Brussels is gestart met een nieuw kickstarter podium waarop zowel bezoekers als mensen binnen het bureau disruptieve snufjes en technologieën kunnen uittesten, met als bedoeling die te vertalen naar toepassingen voor merken.

Om iedereen binnen het bureau te blijven inspireren, investeert DDB Brussels in een kickstarter podium. Daarop kunnen zowel producers als klanten disruptieve snufjes en technologieën uittesten om die in een later stadium te vertalen naar toepassingen voor merken. DDB voorziet een budget om kickstarter ideeën te steunen, te kopen en te etaleren. 

IFTTT

Het eerste curiosum waarmee DDB experimenteert, is een ring die werkt volgens het principe IFTTT (If this then that). De ring herkent bepaalde handbewegingen en linkt die aan verschillende digitale activaties. Opgepast dus, als binnenkort iemand van DDB naar je wijst.

Verder verkent DDB ook verschillende robots en werd er geïnvesteerd in een ZANO drone aangeschaft. Die laatste bewees ook - jammer genoeg - hoe kickstarter projecten kunnen foutlopen. Het langverwachte toestel kwam namelijk nooit aanvliegen omdat de startup ophield te bestaan. DDB plant dit jaar nog een drietal technologische nieuwigheden die uitvoerig zullen getest worden. Met het podium wil DDB inspirerend werken voor zowel het agentschap als haar bezoekers.