DDB schrijft nieuw hoofdstuk met Maarten Vanthemsche als Managing Director

DDB schrijft nieuw hoofdstuk met Maarten Vanthemsche als Managing Director

DDB 2.0 - van effectief, creatief communicatiebureau tot resultaatgedreven marketing partner

De zomer van 2020 wordt er één om nooit te vergeten voor DDB. Het creatieve bureau trekt Maarten Vanthemsche aan als nieuwe Managing Director. Hij zal er samen met creative director Kwint De Meyer en strategisch directeur Dieter Riemaeker het management vormen van het “nieuwe” DDB. Na een indrukwekkende carrière van 15 jaar bij diverse adverteerders zoals Unilever, Telenet en Delhaize kiest Maarten vandaag resoluut voor de bureauzijde. 

Met de komst van Maarten haalt DDB de slagkracht in huis om zichzelf heruit te vinden in een markt waar vele agentschappen te sterk op elkaar zijn gaan lijken. “België telt heel wat steengoede creatieve bureaus maar als klant had ik vaak het gevoel dat mijn agency niet altijd dezelfde taal sprak. Dit terwijl vertrouwen en wederzijds begrip voor elkaars business voor mij essentieel zijn om duurzame groei te creëren” geeft Maarten zelf de drijfveer voor zijn overstap aan. 

Als adverteerder heeft hij bewezen dat creatieve en innovatieve campagnes effectief het verschil kunnen maken, maar dat communicatie alleen niet leidt tot succesvolle marketing. Maarten neemt midden augustus de dagelijkse leiding in handen met de ambitie om uit te groeien tot één van de meest toonaangevende agentschappen in de markt. “Als managing director zie ik het als mijn taak om een kader te creëren waar binnen het talent van DDB maximaal kan worden ingezet om de marketingissues van onze huidige en toekomstige klanten te tackelen.”

Het profiel van Maarten is misschien atypisch, maar het onderstreept wel de ambitie van DDB om heel dicht bij haar klanten te staan. “Adverteerders hebben al de capaciteit getoond om zich aan te passen aan de noden en behoeften van de consument en tendensen in de markt. Het is aan ons om hetzelfde te doen en bestaande processen en modellen in vraag te stellen.” onderstreept Dieter Riemaeker. 

“Het communicatievak is samen met de wereld ettelijke keren complexer geworden. Creativiteit en innovatie blijven de efficiëntste hefbomen om marketingdoelstellingen te behalen, maar dan moeten ze efficiënt worden ingezet doorheen de volledige consumer journey. Wederzijds begrip en doorgedreven samenwerking tussen de expertise van adverteerder en zijn agentschap zijn essentieel om een coherente merkbeleving te creëren. We zijn ervan overtuigd dat de ervaring en expertise van Maarten hierbij een grote meerwaarde zullen zijn ” besluit Kwint De Meyer.

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem