Dieter Riemaeker vervoegt DDB Brussels als Head of Strategy

DDB Brussels haalt Dieter Riemaeker binnen als Head of Strategy. Hij treedt ook toe tot het management. Dieter komt over van Air waar hij 3 jaar aan het hoofd stond van de strategische afdeling en er zich ontfermde over merken als BMW, Leffe, Amnesty International, Nationale Loterij en Delhaize. Hij vindt er onder andere Creative Director Dieter De Ridder en Innovation Director Naïm Baddich terug met wie hij eerder al samenwerkte.

 

Na zijn studie psychologie, startte Dieter Riemaeker 12 jaar geleden als strateeg bij Saatchi & Saatchi. Hij leerde er de knepen van het vak. Daarna volgde twee jaar Publicis en 3 jaar Air. En nu dus DDB. Gedreven door de ambitie om impact te creëren voor de merken waar hij op werkte, bouwde hij de afgelopen jaren een mooi palmares op met o.a. enkele Effies en Euro Effies, en een hele rits creatieve awards voor nationale en internationale klanten zoals Renault, BMW, de Europese Commissie, Visit Brussels, de Nationale Loterij, Cap48, ALS liga en De Zoo.

LOGISCHE KEUZE

“Het is altijd mijn ambitie geweest om als strateeg mee te kunnen bouwen aan creatieve, impactvolle campagnes,” vertelt Dieter R. “Er is tegenwoordig heel wat aversie tegen reclame en dat kan ik best begrijpen. Ook ik erger me vaak aan compleet oninteressante of ongeloofwaardige reclame. Daarom heb je nood aan klanten met de nodige durf, zoals IKEA en Volkswagen, die geloven in creativiteit en creatieve talenten die geloven in meetbare KPI’s. Bij DDB Brussels vond ik beiden terug, zowel invloedrijke merken als een complementair team van experten met eenzelfde passie. Het feit dat ik in het verleden reeds succesvol samenwerkte met Dieter De Ridder en Naïm Baddich, heeft die keuze alleen maar nog logischer gemaakt.” 

MENSELIJKE DRIJFVEER

Dieter De Ridder, Creatief Directeur bij DDB bevestigt: “Bij DDB proberen we invloed te creëren voor merken door business problemen op te lossen via frisse creatieve ideeën die relevant zijn voor de consument. En net als Bill Bernbach, één van de oprichters van DDB, is ook Dieter R. een grote fan van het doorgronden van menselijke drijfveren. Een strategisch departement moet volgens hem niet afgerekend worden op de keynotes die ze presenteren, wel op de impact van de campagnes die ze mee uitwerken. Dat is ook mijn visie. Ze moeten uiting geven aan wat mensen drijft. Die motivatie is namelijk het startpunt van elke impactvolle communicatie. En dat kan Dieter Riemaeker als geen ander. Daarom ben ik dan ook superfier dat hij ons team versterkt.” 

Yves Bogaerts, CEO: “Dieter past perfect bij onze co-creatieve cultuur. Hij is gedreven om, vanuit zijn klantenervaring en marktkennis, een nieuwe inspiratiebron te zijn voor frisse creatieve ideeën en scherpe communicatiestrategieën voor onze klanten. Ik ben blij dat hij het DDB team terug compleet maakt. Ik kan niet wachten om hem aan onze klanten voor te stellen. "

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem