Epicgram: maak je filmpjes episch met klassieke muziek

Donderdag 14 april 2016 — Epicgram is de allereerste audiofilter die je dagelijkse bezigheden verheft tot epische filmmomenten door slow motions te combineren met klassieke meesterwerken. Het resultaat: een verslavende app waarmee het Belgische festival B-Classic en het muzieklabel Alpha Classics, klassieke muziek bij een breder publiek willen brengen.

Epicgram is allereerste audiofilter - van Belgische makelij - die onze dagdagelijkse bezigheden zal verheffen tot epische filmmomenten. De app is nieuw, opvallend en bovenal uniek. Want Epicgram dient ter promotie van klassieke muziek. Niet meteen het meest hippe onderwerp om een app rond te bouwen, toch? Om aan te tonen dat klassieke muziek verre van oubollig is, staken enkele creatievelingen de koppen bij mekaar. Het doel: een nieuwe doelgroep laten kennis maken met klassieke muziek. En ze aansporen om het te delen op sociale media.  

Drama

De makers bedachten het idee om slow motion filmpjes te combineren met symfonische meesterwerken. Het resultaat is verbluffend. Een sprong in een zwembad, een dollende hond of een dansende collega: nog nooit waren ze zo episch. Elke filter bevat een eigen thema. Zo kan je kiezen uit romantische, heroïsche, melancholische, dramatische of euforische muziek. Leuk voor op vakantie, tijdens het sporten of met de kinderen.

Bekende componisten

Hoe werkt het? Heel simpel: gebruikers maken of kiezen een (bestaand) filmpje, selecteren een hoogtepunt en voegen daarna de gepaste audiofilter toe om het geheel een epische draai te geven. Epicgram maakt gebruik van de allergrootste klassieke hits. Componisten als Mozart, Vivaldi en Beethoven prijken bovenaan het lijstje. Evergreens die iedereen wel kent. De app is bovendien heel gebruiksvriendelijk. Door een slimme doorkliklink naar iTunes en Spotify kunnen alle nummers opnieuw beluisterd en meteen aangeschaft worden.

Soundtrack of our life

Epicgram is het werk van het Belgische muziekfestival B-Classic en Outhere Music. Laatstgenoemde is een grote onafhankelijke productie- en opnamegroep die zich de laatste tien jaar opwierp als sleutelfiguur binnen de wereldwijde markt van klassieke muziek. Onder het label Alpha Classics vertegenwoordigen ze tal van klassieke artiesten met internationale faam. B-Classic is het eigenzinnige klassieke muziekfestival uit Tongeren dat trouwens niet om een stunt verlegen is. In 2014 haalden ze al eens het wereldnieuws met hun allereerste ‘klassieke videoclip’. Met Epicgram willen beide partners aantonen hoe belangrijk klassieke muziek is door het toe te passen op ons dagelijks leven. De soundtrack of our life, zeg maar.

 

Epicgram is gratis te downloaden voor iPhone en Android via de app-of Googleplaystore

Download gratis Apple-versie: klik hier

Download gratis Android-versie: klik hier

 

www.epicgram.be

www.facebook.com/epicgram

www.instagram.com/epicgram_app/

twitter.com/Epicgram_app

 

 

 

Epicgram

Epicgram - Make your videos more epic with classical music