Groen en DDB overtuigen zwevende kiezer met trein en Twitter.

Woensdag 7 mei 2014 — Weet jij ook nog niet voor wie je zal stemmen op 25 mei? Om de zwevende kiezers aan hun kant te krijgen, nodigen de kopstukken van Groen alle zwevende kiezers uit om samen met hen te pendelen naar het werk en ondertussen te discussiëren over politieke thema’s tijdens een #discussandride.

Groen-voorzitter Wouter Van Besien beet vandaag de spits af. Om 9u26 stapte hij op de trein naar Brussel in Antwerpen-Centraal. “Ik hoop dat alle medereizigers vertrekken als zwevende kiezer, maar zullen aankomen met een uitgesproken mening”, zegt Van Besien. 

De actie #discussandride wordt de volgende dagen massaal herhaald in de rest van Vlaanderen met de ander kandidaten van Groen. Via Twitter (#discussandride) en een Groen platform (groen.be/discussandride) kan je je inschrijven voor deze politieke trein- en bus- of fietspooling. Bij de NMBS lieten ze zich alvast enthousiast uit over het idee. In een tweet meldden ze: “Juist vernomen dat @groen een #discussandride organiseert op de trein. Topidee.” 

De actie is een idee van DDB Brussels op de vraag om persoonlijk in contact te kunnen komen met de kiezers voor een inhoudelijk gesprek.  De media die hiervoor gebruikt worden is een wisselwerking tussen Twitter en het openbaar vervoer. “Ik geloof heel erg in deze persoonlijke aanpak”, zegt Van Besien, “als mensen vragen hebben, kan je dat nog altijd beter in een gesprek beantwoorden en argumenteren.”