Heel de wereld viert met ons bier

En daar mogen we best fier op zijn

Vrijdag 5 augustus 2016 — Op 5 augustus werd wereldwijd de ‘Dag van het Bier’ gevierd. Een zoveelste ‘dag van…’ horen we u al denken. Niet helemaal, want dit jaar kleurde de internationale feestdag van het bier opvallend Belgisch. 17 wereldsteden hieffen - telkens om 18 uur  lokale tijd – het glas op onze gezondheid. Een indrukwekkende actie van de Belgische Brouwers en VLAM, die daarmee onze trots voor Belgisch bier willen benadrukken. De apotheose volgde in ons land, waar – eveneens om 18 uur – geklonken wordt met Belgisch erfgoed.  

Dit jaar viel de internationale hoogmis van het bier op 5 augustus. Om deze unieke feestdag in de verf te zetten, bedachten de Belgische Brouwers – in samenwerking met VLAM -  een leuke stunt. Beide organisaties slaagden erin om heel de wereld te laten toosten met Belgisch bier. Dat deden ze via een online-marketingcampagne. “Ons bier wordt overal ter wereld gedronken”, zegt Jean-Louis van de Perre, voorzitter van de Belgische Brouwers. “Het leek ons dan ook niet meer dan normaal om op de ‘Internationale dag van het bier’ alle fans over de hele wereld te herenigen. We hebben getracht om iedereen op precies hetzelfde moment te laten toosten. Een Tournée Mondiale, zeg maar (glimlacht). Aangezien onze wereld in tijdzones verdeeld is, kan er dus op elk moment van de dag gevierd worden. Een unieke gebeurtenis.”

Sydney

De start van de actie werd gegeven in Sydney (Australië) waar er om 18 uur lokale tijd geklonken werd op onze gezondheid. “Op dat moment was het hier 10 uur. Redelijk vroeg, dus”, lacht Jean-Louis. “In totaal doen 17 landen mee. Waaronder Shanghai, Jakarta, Kathmandu, Dubaï en Moscow. Naast heel wat bierliefhebbers kregen we ook de Belgische ambassades in het buitenland warm om deel te nemen. Hun reacties waren uitermate positief. Ook hun beelden komen mondjesmaat binnen.”

Bekende bierliefhebbers

Nog de hele dag lang werd er in tal van landen - en tijdzones - getoost met Belgisch bier. De apotheose volgde in ons land. “Overal  werd er gedronken worden op ‘International Beer Day’. Ook enkele bekende bierliefhebbers zoals Eric Boschman, Sofie Van Raefelgem, Marc Penxten, Sven Gatz en Cécile Delorme deden mee. 

Het resultaat kan je terugvinden op sociale media en op de facebookpagina: www.facebook.com/fieroponsbier

___________________________________________________________________________________________

 

Toost jij vanavond ook op International Beer Day met Belgisch bier? Post dan een foto met #fieroponsbier op Facebook, Twitter, Instagram of allemaal tegelijk, en laat iedereen meegenieten van jouw trots.

De lijst van deelnemende cafés is te vinden in de perskit op www.fieroponsbier.be/internationalbeerday

Extra beeldmateriaal is te vinden op: www.facebook.com/fieroponsbier

Instagram: www.instagram.com/explore/tags/fieroponsbier/

 

 

 

 

 


 

 

International Beer Day met #fieroponsbier

Shangai
Sydney