IKEA en DDB brengen een ode aan het onverwachte

Donderdag 13 september 2018 — Na het succes van de vier vorige IKEA-televisiespots, brengt DDB Brussels een vervolg op de reeks ‘Breng je living tot leven’. Deze keer draait de film rond een onverwacht feestje en de al even verrassende opruimwerken.

IKEA brengt dit jaar de woonkamer tot leven. In een reeks van vier films toont IKEA ons hoe we de belangrijkste plek in het huis ten volle kunnen benutten. Vandaag lanceren DDB Brussels en IKEA een vijfde televisiespot rond het thema ‘woonkamer’.

Onverwachte
Deze keer draait de creatie om het onverwachte. Of meer bepaald: het omarmen van onverwachte momenten. Een verhaal dat geïnspireerd is op het echte leven. DDB vertaalde dat naar een sfeervolle spot waarbij een jongeman verrast wordt door een onverwacht telefoontje van zijn ouders na een onverwacht veel te (zwaar) feestje. Gelukkig kan hij dankzij de slimme opbergmogelijkheden en moduleerbare stukken van IKEA nog net op tijd de woonkamer redden.

De campagne
Naast tv wordt ook online, pre-rolls, social content, affichage, en print ingezet in deze najaarscampagne. Radiospots volgen later. De televisiespot is opnieuw het werk van Joe Vanhoutteghem en Czar. De muziek is afkomstig van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats.

Missie
De woonkamer speelt voor IKEA een essentiële rol. Het is de belangrijkste ruimte in huis en wordt voor zoveel verschillende activiteiten gebruikt, afhankelijk van tijdstip, situatie en leeftijd. IKEA wil Belgen bewust maken van de mogelijkheden van hun woonkamer en tonen hoe eenvoudig het kan zijn om er het meeste uit te halen.

 

 

 

Campaign: Make Room For Togetherness

Client : IKEA Belgium

Contacts : Miguel Aguza, Peter Jongert

Agency : DDB Brussels

    

CD : Dieter De Ridder

Creation : Antoinette Ribas & Gregory Ginterdaele

Strategy : Dominique Poncin, Jorian Vanvossel

Account team : Francis Lippens,  Annelies Nyns & Maria-Laura Laubenthal

PR – Press Coordinator : Kenn Van Lijsebeth

TV Producer : Brigitte Verduyckt, Erik Van Overloop

 

 

Production TVC: CZAR

Director : Joe Vanhoutteghem

Producer : Rien Behaeghe

DOP : Grimm Vandekerckhove

Music : Soundtrack S.O.B. - Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

Photography: Oskar

 

Production OOH: Who Killed Joe

Photographer : OSKAR

Producer : David Vermander

Maak plaats voor het onverwachte