IKEA en DDB filmen de eerste draadloze bungeejump

Dinsdag 23 juni 2015 — Is draadloos bungeejumpen nu al mogelijk? In theorie zou het écht kunnen volgens experten in de fysica. Eén zaak staat vast, in de film ziet het er alvast zo echt uit dat je helemaal meegaat in het verhaal van deze eerste draadloze bungeejump.

De mockumentary van 3 minuten toont aan dat het tijdperk van “wireless” er definitief is. Alles wordt draadloos, zelfs bungeejumpen kan in de toekomst zonder elastiek. Maar IKEA lanceert nu al een slim systeem waarmee je draadloos je smartphone kan opladen. Geen gedoe meer met draden, je kan gewoon je smartphone op de draadloze oplader neer leggen, die apart verkrijgbaar is, of op een elegante manier ingewerkt in een IKEA meubelstuk.

 

Draadloze smartphone oplader

De technologie die IKEA in de meubels heeft ingebouwd, is gebaseerd op de Qi-standaard, die ondersteund wordt door onder meer Samsung, HTC en Microsoft. Voor de meest gangbare modellen op de markt die nog geen draadloze oplaadfunctie hebben, heeft IKEA hoesjes en cases beschikbaar die fungeren als Qi-ontvanger.

De Draadloos Opladen-collectie werd op 15 april gelanceerd op het Salone del Mobile in Milaan en is beschikbaar in de Belgische IKEA-woonwarenhuizen. De collectie is een onderdeel van het Home Smart-project waarmee IKEA 'streeft naar innoverende oplossingen voor een beter leven thuis.' Meer info over de collectie op IKEA.be/draadloosopladen

De eerste draadloze bungeejump