IKEA en DDB laten keuken afzien met liveoptreden van Stereoclip

Woensdag 21 februari 2018 — De Brusselse producer Stereoclip maakte voor IKEA een gloednieuw housenummer aan de hand van een… keuken. “The Sound Of Kitchen” werd het resultaat van een experiment waarbij livemuziek werd gemaakt met het unieke geluid van een IKEA-keuken.

DDB Brussels bedacht een nieuwe campagne voor IKEA met als briefing: onze keukens zijn ‘lifeproof’. Daarop ging DDB op zoek naar een manier om de kwaliteit van de IKEA-keukens te testen. Het resultaat: The Sound Of Kitchen”, het eerste housenummer gecreëerd door een keuken te laten afzien.

“Een IKEA-keuken kan tegen een stootje”, dat bewees de beloftevolle Brusselse artiest en producer Stereoclip door er muziek op te maken. Hij gebruikte een IKEA-keuken om er een elektronische dansplaat mee te componeren. Stereoclip experimenteerde twee weken lang met een IKEA-keuken om er de beste sounds uit te krijgen. Als klap op de vuurpijl herhaalde hij zijn werk ook live tijdens een 40 minuten durende set in het Vaudeville-theater in Brussel. Weliswaar voor een select publiek, uitgenodigd door IKEA op basis van surfgedrag op hun website.

De campagne, in samenwerking met DIGIZIK, werd ondersteund door een heuse muziekclip, een making of-video van het experiment, pre rolls, radio en social content. Hieronder zie je het resultaat.

 

 

Campaign: Faites souffrir nos cuisines / Laat onze keukens afzien.

Client : IKEA Belgium

Contacts : Miguel Aguza, Peter Jongert

Agency : DDB Brussel

Creative Directors: Peter Ampe & Odin Saillé

Creation : Frederic Zouag & Nicolas Gaspart

Strategy : Dominique Poncin, Jorian Vanvossel

Account team : Francis Lippens,  Annelies Nyns & Maria-Laura Laubenthal

PR – Press Coordinator : Kenn Van Lijsebeth

RTV Producer : Brigitte Verduyckt

 

Music & production company: DIGIZIK

Music artist : Stereoclip

Producers : François Charles, Kim Vanderhaeghen

Director : Brice VDH

DOP : Cyprien Delire

 

Radio production: Sonicville

Event company: DDMC 

 

Media : online videos, pre-roll & social videos, radio, event

 

Laat onze keukens afzien