IKEA en DDB maken ruimte voor passie

IKEA en DDB Brussels lanceren vandaag hun derde tv-spot rond het jaarthema ‘Breng je living tot leven’. In een passionele nieuwe film zien we een koppel plaatsmaken in de woonkamer om er harmonieus te schaatsen op de tonen van de bekende Franse artiest Charles Aznavour. Leuk detail: de acteurs zijn ook in het echte leven ex-atleten.

De missie van IKEA is om Belgen meer te laten halen uit hun huis, hun tijd en hun leven. De woonkamer speelt daar een essentiële rol in. In de nieuwe tv-spot van IKEA zien we een ex-schaatsduo opnieuw de ‘schaatsen’ aanbinden om hun passie opnieuw te beleven. Ze doen dat door eerst stoelen, sofa en tafels aan de kant te schuiven en daarna op dikke kousen rond te glijden. Een romantisch tafereel dat hen doet terugdenken aan hun gloriemomenten van weleer. En vooral een passioneel moment waarbij de woonkamer omgetoverd wordt tot een heuse balzaal en op die manier het perfecte decor vormt voor hun aanstekelijke speelsheid en gevoelens.

Missie

De woonkamer speelt voor IKEA een essentiële rol. Het is de belangrijkste ruimte in huis en wordt steeds anders gebruikt, afhankelijk van tijdstip, situatie en leeftijd. IKEA wil Belgen bewust maken van de mogelijkheden van hun woonkamer en tonen hoe eenvoudig het kan zijn om de woonkamer naar hun hand te zetten.

De campagne - die bestaat uit digital, social en tv - kwam tot stand met productiehuis CZAR en regisseur Joe Vanhoutteghem. De muziek is van Charles Aznavour.

 

 

 

Bekijk het resultaat hieronder.

 

Credits

Campaign: Make Room For Play

Client : IKEA Belgium

Contacts : Miguel Aguza, Peter Jongert

Agency : DDB Brussels

     

CD : Peter Ampe

Creation : Antoinette Ribas & Gregory Ginterdaele

Strategy : Dominique Poncin, Jorian Vanvossel

Account team : Francis Lippens,  Annelies Nyns & Maria-Laura Laubenthal

PR – Press Coordinator : Kenn Van Lijsebeth

TV Producer : Brigitte Verduyckt

 

Production: CZAR

Director : Joe Vanhoutteghem

Producer : Lander Engels

DOP : Nicolas Karakatsanis

Music : Charles Aznavour

Photography: John Stapels

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem