IKEA en DDB° maken van de zomer een Midsommar


Van 16 tot 23 juni viert IKEA gedurende één week Midsommar, het jaarlijkse Zweedse zomerfeest. Naast een goed gevuld programma met tal van activiteiten en promoties in de winkels worden workshops en typisch Zweedse spelen georganiseerd.  Om de Belgen te inspireren en hen deze eeuwenoude traditie zo intens mogelijk te laten ontdekken creëerde DDB een vernieuwende, interactieve webfilm: www.midsommar.be.

De nieuwe campagne met de naam “Maak van je zomer een Midsommar” is een interactieve bron van inspiratie en dé ultieme handleiding om deze zomer van je tuinfeest iets speciaals te maken. Buiten het programma in de winkels onthult het online platform op een speelse, interactieve manier een schat aan ideeën en praktische tips.
 
De website is een primeur voor België en maakt gebruik van nieuwe, innovatieve technologie: klikbare video. Dankzij de techniek is het mogelijk om op een realistische wijze te interageren met de film. Liesbeth Demolder, Art Director en medeverantwoordelijk voor de volledige uitwerking van het concept, vertelt enthousiast over de aanpak: “Het gebruik van een klikbare  film brengt de bezoekers op een totaal nieuwe manier in contact met het merk. Het feit dat de film op elk moment kan gestopt worden prikkelt je nieuwsgierigheid om zelf op zoek te gaan naar meer achterliggende inspiratie en onverwachte fun. Het concept biedt meteen een antwoord aan de verschillende behoeften en de snelheid waarmee een bezoeker door de site wil navigeren. Om tegemoet te komen aan dit verschillend surfgedrag werd de film in verschillende lagen opgebouwd. Elk item waar je op klikt geeft je toegang tot achterliggende informatie of extra filmfragmenten. Zo worden zowel haastige als geduldige bezoekers beloond voor hun nieuwsgierigheid. Doordat je uitgenodigd wordt om deel te nemen aan het feest, maak je Midsommar mee op een heel intense manier. Er zit een knipoog in naar de traditionele point and click systemen, maar dit gaat creatief verder. Het is interactie op zijn best.”

Doorheen de film loopt het kortverhaal over een gezellige groep Zweden die op bezoek gaan bij vrienden in België om samen Midsommar te vieren. Naast een aardig mondje Zweeds leren ze ons ook de aloude gebruiken die dit feest nu net zo speciaal maken: van ingelegde haring tot een dans rond de meiboom. Het verhaal brengt gezelligheid en warmte. “Het unieke aan deze film is dat het geen pure productmontage is. De focus ligt veeleer op het verhalende en de beleving die dit feest zo speciaal maken dan puur de welgekende IKEA-producten. Het doel blijft het brengen van inspiratie om deze zomer eens anders te feesten”.

Bij de lancering van de feestweek, en het Midsommar platform, dat hand in hand gaat met het IKEA-Family platform hoort eveneens een nationale TV- en printcampagne. Daarnaast wordt ook bannering ingezet om het brede publiek warm te maken voor een reis doorheen het Midsommar feest.

Ga zelf op ontdekking op http://www.midsommar.be
 

Credits:

Advertiser: IKEA
Brand: IKEA

Marketing Manager: Giovanni Davanzo
Deputy Marketing Manager: Christine Van de Winckel
External Communications Responsable: Peter Jongert
Home furnishing Specialist: Marita Landin

Agency: DDB
Client Service Director: Murielle Segers
Account Manager: Kirsten Vanderbeke, Kaat De Brandt
Account Executive: Hans Michiels
Creative Director: Peter Aerts
Art Director: Liesbeth Demolder, Anthony Lamont
Copywriter: Gertjan De Smet
Web designer: Iulian Danaila
TV Producer: Brigitte Verduyckt

Tribal DDB

COO DDB & MD Tribal DDB: Geert Desager
Digital Project Manager: Simon De Pauw

Production company: Lovo Films
Director: Hans Vercauter & Francois Mercier
DOP: Bjorn Charpentier
Producer: Chou-Jung Kuo & Virginie Eeman
Editor: Martin Leroy & Patrice Gautot
Music: No head for business

Creative Digital Production: Mediamonks
Account Manager: Daan Hissink Muller
Executive Producer: Quinten Beek


 

Contacteer ons
Murielle Segers DDB Brussels
Murielle Segers DDB Brussels
Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Kroonlaan/ Avenue de la couronne 165
1150 Brussels