Met PhoneAddress™ wordt je smartphone je adres

Rethinking e-commerce

Donderdag 4 juni 2015 — BASE lanceert PhoneAddress™, een nieuwe applicatie die toelaat om de locatie van je telefoon om te zetten in een adres. Zo kun je onder andere online bestellingen laten leveren op je ‘phone address’ in plaats van je thuisadres. Met andere woorden: de app stuurt je pizza of je pakketje naar de plaats waar je gsm zich bevindt. PhoneAddress™ zal de e-commerce eenvoudiger, flexibeler en vooral mobieler maken. De app is in bèta-versie gratis beschikbaar in de Android Play Store. Momenteel loopt een testfase met twee bekende restaurants: Balls & Glory en Lucy Chang. 

Op 12 april lanceerde BASE haar nieuwe slogan ‘Go mobile’ met een sterke overtuiging: in de toekomst zal het mobiele leven een steeds belangrijkere rol spelen. Als mobiele specialist zullen wij deze evolutie ondersteunen en de consument begeleiden in het dagelijkse leven dat steeds mobieler wordt. Onder dit motto brengt BASE vandaag ‘PhoneAddress™’ op de markt.

JE PIZZA IN HET PARK GELEVERD

PhoneAddress™ is de eerste mobiele applicatie in België die het toelaat aan de gebruiker om online bestellingen te laten leveren op de plaats waar hij zich bevindt. Hierdoor wordt thuis blijven wachten op je bestelling overbodig. Aan de hand van de gps-signalen van je gsm weet de bezorger exact waar je je bevindt en kan hij probleemloos je bestelling leveren.

Zit je met vrienden in het park en hebben jullie honger? Bestel een pizza en laat die leveren waar jullie zitten. Moet je voor het werk de hele dag de baan op en wil je toch een pakket in ontvangst nemen? Geen probleem. Met PhoneAddress™, kan de bezorger je altijd lokaliseren. Als gebruiker kun je bovendien de reisweg van je bestelling steeds volgen via Google Maps.

TESTFASE MET WIM BALLIEU

BASE test de applicatie vanaf vandaag met twee bekende restaurants in Antwerpen en Gent: Balls & Glory (van Wim Ballieu) en Lucy Chang. De maaltijden worden geleverd via Royal Delivery.

Een bèta-versie van PhoneAddress™ is momenteel gratis beschikbaar in de Android Play Store. Binnenkort zullen ook andere partners de mogelijkheid krijgen in het eco-systeem te stappen en zal de app ook beschikbaar zijn in de App Store van Apple. 

FOOD, KLEDIJ, BOEKEN,...

De ‘food delivery’-sector zit momenteel in een enorme stroomversnelling. Horeca is in 2015 een van de belangrijkste sectoren in ons land met maar liefst 55.000 ondernemingen en 123.000 arbeidsplaatsen.

Niet alleen fastfood, maar ook steeds meer restaurants bieden nu ook de mogelijkheid maaltijden af te halen of te laten leveren. Via PhoneAddress™ kan dit voortaan mobieler en flexibeler.

Maar dat is niet de enige mogelijkheid van PhoneAddress™. In de toekomst zal de applicatie namelijk ook toegankelijk zijn voor andere sectoren zoals kledij, elektronica, boeken,... In 2014 deed 60% van de Belgen een online aankoop. België staat momenteel op de dertiende plaats op de wereldwijde ranglijst van landen met het grootste groeipotentieel in de e-commerce, volgens cijfers van Ekos Global.

Details en demo op www.phoneaddress.be

BASE Phone Address Explanation