Nieuwe Polo shoot eigen outdoor-campagne

Voor de lancering van de nieuwe Volkswagen Polo bedacht DDB Brussels een opvallende stunt. Om aan te tonen dat voetgangerserkenning – standaard op de Polo – levens redt, werd de Polo uitgerust met een uniek fototoestel. Via een slimme webcam werd het fotoapparaat gelinkt aan de veiligheidstechnologie. Telkens als de Polo automatisch afremde voor een voetganger, trad het toestel in werking. Het resultaat ziet u momenteel in het straatbeeld.

Volkswagen lanceerde deze nazomer de nieuwe Polo. De kleinste telg van de Volkswagen-familie werd standaard uitgerust met de voetgangersherkenning. Om deze technologie in de kijker te zetten, bedacht DDB Brussels een unieke stunt. Voor het eerst werden de beelden van de outdoor-campagne niet door een fotograaf geshoot, maar door de wagen zelf. Via een slim systeem kon het crossmedia productiehuis - Fish Eye - een camera bevestigen aan de Polo. Het bedrijf bevestigde een webcam in het dashboard die registreerde wanneer de veiligheidstechnologie in werking trad. Zo kon men, op compleet zelfstandige wijze, foto’s nemen van overstekende voetgangers. Enkel als de Polo automatisch remde. Na een testfase, liet Volkswagen de Polo los in de stad. Er werden 3 foto’s geselecteerd door de jonge beloftevolle Frederik Buyckx, die het project opvolgde. Het resultaat werd gebruikt in de outdoor-campagne van de nieuwe Polo. 

 

Client: Volkswagen

Contact clients: Filip Vanrietvelde ; Frédéric Lequeu

Agency: DDB Brussels

Creative Director: Peter Ampe

Creation : Fred Zouag - Nicolas Gaspart – Jonathan d'Oultremont

Strategic planner: Philippe Gerin

Account Team: Sylvie De Couvreur, Quentin Maryns, Anneleen Vande voorde

Art Buyer & TV producer: Brigitte Verduyckt 

Photographer: Frederik Buyckx & the new Polo

Production House : The Breakfast Club

Technical production : Fish Eye

DTP: Benjamin Hiffe

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem