Officiële overhandiging van het UNESCO-certificaat voor de Belgische biercultuur

Belgische bierbrouwers roepen Koning Filip op om fierheid te tonen

Dinsdag 9 mei 2017 — Noteer alvast in je agenda: vrijdag 19 mei wordt een dag voor de Belgische geschiedenisboeken. De officiële dag waarop we als fiere Belg het UNESCO-certificaat in ontvangst mogen nemen en eindelijk kunnen klinken op het lekkerste erfgoed ter wereld: de Belgische Biercultuur. Om dit mooie moment te vieren, roepen de Belgische bierbrouwers iedereen op om hun fierheid te tonen. Te beginnen, bij Koning Filip van België.

Een Belg toont niet snel zijn trots. Maar nu de Belgische biercultuur officieel uitgeroepen wordt tot UNESCO immaterieel cultureel erfgoed, is het moment gekomen om te tonen dat ook wij Belgen fier kunnen zijn. Daarom vragen de Belgische bierbrouwers aan alle Belgen om op 19 mei hun fierheid te tonen. Dat kan op allerlei manieren: van afterwork met de collega’s tot tournée generale op café of gewoon thuis in de zetel. De Belgische bierbrouwers nodigen iedereen uit om hun biermoment te delen op sociale media via #fieroponsbier.

Zijne Majesteit

Meer nog: om de UNESCO-overhandiging nog meer cachet te geven, hopen de Belgische bierbrouwers op een majestueuze geste. Eentje van onze Koning Filip, himself. Want als ultieme blijk van erkenning voor deze titel willen de bierbrouwers onze Majesteit vragen om zijn fierheid te tonen. Zodat de koning samen met alle Belgen de plechtige certificaatoverhandiging kan vieren op gepaste wijze. De Belgische bierbrouwers doen dit met een open brief die vandaag te lezen is in de krant. Als ludiek drukkingsmiddel krijgt Koning Filip ook nog een pakket in de bus met daarin onder andere de immense biervlag van 3 meter op 4.

Immaterieel Cultureel Erfgoed

De beslissing van UNESCO om de biercultuur in België toe te voegen aan de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid viel vorig jaar al. Het betekende een grote opsteker voor de Belgische Brouwers en de VLAM die 3 jaar geleden het engagement aangingen om de titel binnen te halen.

Op 19 mei volgt de officiele onverhandiging tijdens een ceremonie in het stadhuis van Brussel.

Wil je ook jouw fierheid tonen? Deel jouw trots met #fieroponsbier.

Meer info op www.fieroponsbier.be.
Volg alles op facebook.com/fieroponsbier

 

Kenn Van Lijsebeth

DDB Brussels