Oude IKEA catalogus eindigt als design object

Woensdag 26 augustus 2015 — Met een slim recyclage idee kan je nu je oude IKEA catalogus gebruiken om de nieuwe te lezen. Om de komst van de nieuwe catalogus van IKEA aan te kondigen recycleert IKEA de catalogus van vorig jaar in een uniek design object. 

IKEA roept op om je IKEA catalogus 2015 mee naar het woonwarenhuis te brengen. Bezoekers kunnen daar hun oude IKEA catalogus afgeven. Daar passeren de 300 pagina’s die je het hele jaar geïnspireerd hebben langs de papierversnipperaar, om getransformeerd te worden tot vulling voor het KÜSS kussen van de hand van ontwerper Charles Kaisin. 

Inspiratie

Elk jaar beland de IKEA catalogus in onze bus. Verdeeld over 4,8 miljoen exemplaren vindt hij zijn weg in elk Belgisch huishouden. Of we nu single, een koppel, een groot gezin, opnieuw single, op kot, grootouders, jonggehuwden of een gemengd gezin zijn... Één jaar lang zoeken en vinden we steeds inspiratie in de IKEA catalogus.

Charles Kaisin is een Belgische ontwerper met internationale faam. Hij behaalde zijn diploma aan het Royal College of Art in Londen en werkt voor bekende luxemerken over de hele wereld. Recyclage is een van zijn stokpaardjes. Al meer dan vijftien jaar recycleert hij kranten, magazines, plastic zakken en glas tot meubels en voorwerpen met poëtische vormen. Knap design in meerdere opzichten.