Spullenhulp helpt je bij het opruimen van je kleerkast.

Spullenhulp helpt je bij het opruimen van je kleerkast.

Maandag 20 april 2015 — Ieder van ons heeft in zijn kleerkast items die zelden of nooit gedragen worden. Toch blijven we er vaak aan vasthouden en vergeten we dat deze kledij erg waardevol is voor organisaties zoals Spullenhulp (Les Petits Riens). Daar wil de organisatie nu graag iets aan veranderen door het installeren van een nieuwe reflex bij de Belgische bevolking.

15.000 gele kleerhangers

Vanaf vandaag verspreidt Spullenhulp 15.000 gele kleerhangers over het hele land. Met de gele kleerhanger kan je makkelijk je ongedragen kleren zichtbaar maken in je kleerkast. Als die kleren ongedragen blijven, kan je ze na verloop makkelijk eruit pikken en doneren in één van de 800 ophaalpunten van Spullenhulp. Je helpt er niet alleen de minderbedeelden mee, het is ook een mooie manier om je kleerkast op te ruimen.

Steun van partners

De gele kleerhangers zijn gratis verkrijgbaar in de Spullenhulp-winkel in de Amerikaanse Straat in Elsene. Ze worden ook verdeeld via een netwerk van partners waaronder IKEA (Anderlecht) en modewinkel CAMELEON. Om de nieuwe donatie-reflex ingang te doen vinden, zal vooral sociale media gebruikt worden als belangrijkste communicatiekanaal.

Meer informatie op http://www.petitsriens.be/nl/

De gele kleerhangers

De gele kleerhangers.