‘Starman’ Bowie krijgt eigen sterrenbeeld

‘Starman’ Bowie krijgt eigen sterrenbeeld

Woensdag 13 januari 2016 — Muzieklegende David Bowie krijgt een eigen sterrenbeeld, afgebakend door 7 sterren die aan de hemel prijken in de iconische vorm van een bliksemschicht. Een idee van muziekzender Studio Brussel, die met de hulp van Volkssterrenwacht MIRA voor dit opvallend eerbetoon zorgde.

Tijdens z’n lange carrière kende David Bowie enkele opvallende grote liefdes. Een van zijn grootste inspiratiebronnen was ongetwijfeld: het universum. Bowie had een speciale voorliefde voor alles wat met het universum te maken had. Ziggy Stardust, het album dat zowel commercieel als artistiek een van zijn grootste successen werd, typeerde hem zelfs als buitenaardse rockzanger.

Constellatie

Studio Brussel geeft David Bowie nu een gepast eerbetoon: een eigen sterrenconstellatie. Samen met volkssterrenwacht MIRA bepaalde Studio Brussel 7 sterren in de vorm van zijn iconische bliksemschicht. Bowie krijgt een symbolische plaats naast de 88 bestaande sterrenconstellaties. “Het was niet evident om de geschikte sterren te bepalen”, vertelt Philippe Mollet van MIRA. “Studio Brussel vroeg ons Bowie een unieke plek te geven in het sterrenstelsel. Verwijzend naar zijn verschillende albums, kozen we voor 7 sterren - Sigma Librae, Spica, Zeta Centauri, SAO 204132, Sigma Octantis, Beta Trianguli Australis en SAO 241641 -  die zich in de buurt van Mars bevinden. De constellatie is een kopie van de iconische Bowie bliksemschicht en werd vastgelegd op het exacte tijdstip van z’n overlijden.”

Voeg je eigen stardust toe

De hommage aan de ‘Starman’ is gekoppeld aan een online-actie “Stardust for Bowie”, ontwikkeld met Google Sky. Luisteraars en fans van Bowie kunnen op www.stardustforbowie.be zelf een persoonlijk eerbetoon creëren binnen de Bowie-constellatie. Elke bezoeker kan een lievelingsnummer opdragen en een persoonlijk tekstje achterlaten in de vorm van een ster. 

STARDUST FOR BOWIE by Studio Brussel