Studio Brussel eert Prince met purper ‘Parental Advisory Label’

Label werd ooit in het leven geroepen na het expliciete nummer 'Darling Nikki'

Woensdag 19 april 2017 — Exact een jaar geleden verliet een van ’s werelds meest spraakmakende muzikanten onze aarde. Prince was niet alleen een groot artiest, maar ook een flamboyant persoon. Naast zijn losbandig leven stond hij vooral bekend om z’n expliciete teksten. Wat weinigen weten, is dat hij ooit de reden was voor de Parental Advisory - Explicit Content stickers. Studio Brussel vond het tijd om hem dat label terug te geven. In een purperen jasje, weliswaar.

Vandaag herdenken we het heengaan van een legendarische kunstenaar. Als geen ander maakte hij de weg vrij voor andere provocerende kunstenaars met zijn opstandige karakter. Prince veranderde de industrie. Voor altijd. Zo was hij ooit de reden waarom het Parental Advisory Label (PAL) in het leven werd geroepen. De zwarte vakjes onderaan de albums, die moesten prijken op platen waarvan de kinderen rode oortjes konden krijgen. Als een reactie op zijn expliciete teksten op het nummer "Darling Nikki". 
 

'Darling Nikki '
I knew a girl named Nikki I guess you could say she was a sex fiend,
I met her in a hotel lobby masturbating with a magazine,
She said how'd you like to waste some time and I could not resist when I saw little Nikki grind.

 

Parental Advisory Label
Nu, 32 jaar later, kent iedereen het Parental Advisory Label. Maar, weet niemand de oorsprong. In naam van muziekliefhebbers ter wereld wil Studio Brussel daar verandering in brengen. Met een purple tribute, of beter een open brief naar de Recording Industry Association of America® (RIAA). De zender wil ter ere van de zanger het zwarte Parental Advisory label veranderen in een purperen versie. "Zijn muziek heeft de tijd overschreden", klinkt het bij Studio Brussel. "Zijn karakter heeft de weg gebaand voor grote artiesten als Lenny, Frank Ocean, the Weeknd en Pharrell. Zijn opstandigheid heeft ons schitterend werk gegeven. Dit is voor ons een manier om hem iets teruggeven. Een simpele wijziging dat het ultieme eerbetoon kan betekenen voor een artiest van zo'n grandeur. Vooral omdat zijn genie op die manier blijft voortleven op het album van de volgende generaties dappere artiesten."

Studio Brussel roept iedereen op om deze actie te ondersteunen. Je kan de open brief delen via Facebook en Twitter op . 

www.princepurplelabel.com