DDB en Studio Brussel staan samen achter meer dan duizend goede doelen

‘Iedereen zorgt voor iedereen’: ook voor deze editie van ‘De Warmste Week’ laat Studio Brussel niemand in de steek. Meer dan 1.000 goede doelen krijgen een duwtje in de rug. Om Vlaanderen warm te maken voor de grote apotheose – de week voor kerst - bedacht DDB Brussels samen met Studio Brussel​ twee integere tv-spots, print, radio en een outdoor-campagne.

DDB Brussels pakt voor ‘De Warmste Week’ ook dit jaar uit met een integere campagne, waarin op zoek werd gegaan naar de ultieme vorm van solidariteit. Meer dan 1.000 goede doelen worden deze editie in de kijker gezet. Zowel grote als kleine vzw’s die zich inzetten voor mensen die het nodig hebben en daarbij zonder enige moeite eigenbelang aan de kant zetten. DDB goot deze uiterst mooie vorm van solidariteit in twee krachtige tv-spots. De creatie omvat een groep mensen die zich achter een goed doel scharen: met als oproep 'ga ook achter 1 van de meer dan 1.000 goede doelen staan'.

Echte verhalen
Thalita droomt ervan om balletdanseres te worden, maar haar alleenstaande mama heeft het financieel niet makkelijk. Gelukkig organiseert het dansklasje van balletschool 'Ballet Workout' een dansoptreden om geld in te zamelen voor organisaties die zich inzetten tegen armoede. Philippe verloor zijn onderbeen na een arbeidsongeval, maar doet nu fanatiek aan rolstoelbasketbal. Hij krijgt steun van enkele medesporters die zich inzetten voor organisaties die mensen met een handicap helpen om te - blijven - sporten. Het laatste portret – dat enkel in print zal te zien zijn – is Karen. Zij overwon borstkanker en kreeg een duwtje in de rug van een groep vrouwen die zich inzetten voor mensen met kanker.

Het campagnebeeld en de outdoor-campagne werden gecreëerd door fotograaf Kurt Stallaert. De regie van de spots is het werk van Raf Reyntjens. Tijdens ‘De Warmste Week’ worden opnieuw overal in Vlaanderen massaal veel acties voor het goede doel opgezet. De komende weken volgt daarover meer.

 

Clients: Jan Van Biesen, Witse Van Rillaer     

Brand: Studio Brussel           

Campaign: Music For Life

Agency: DDB Brussels         

Creative Director: Odin Saillé, Peter Ampe                      

Creative team : Antoinette Ribas, Gregory Ginterdaele

Copy NL: Bart van Goethem

Accountmanagement: Francis Lippens, Romy Vierhouten, Margaux Mariens 

Tv-producer: Brigitte Verduyckt

Production: Geronimo

Director: Raf Reyntjens

Photograph: Kurt Stallaert 

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem