Studio Brussel en DDB maken van VRT-toren symbool van De Warmste Week

Maandag 19 december 2016 — DDB Brusselse creëerde voor Music for Life een krachtig symbool dat De Warmste Week uitdraagt als een actie van alle VRT-zenders. Een week lang zal de iconische VRT-toren branden als een toorts voor meer dan 1000 goede doelen en van kilometers ver te zien zijn.

De Warmste Week van Music For Life wordt dit jaar zo mogelijk nog een beetje warmer want ook de VRT-toren wordt betrokken bij de gigantische actie voor het goede doel. De iconische toren verandert voor de gelegenheid in een toorts die van begin tot einde zal branden als symbool voor alle warmte in Vlaanderen. Stijn Van de Voorde zal er een week lang wonen en er waken over de vlam. 

Symbool
Zondag werd De Warmste Week van Music For Life officieel ingeluid met het aansteken van de vlam. DDB Brussels stond ook dit jaar in voor de communicatie rond De Warmste Week van Music for Life. DDB bedacht ‘De Warmste Toren’. Een krachtig teken dat alle zenders verenigd. De vlam staat symbool voor de gezamenlijke warmte die VRT tijdens MFL uitdraagt. De installatie, het werk van Fast Forward Events, is een waar huzarenstukje. Zo weegt de ‘vlam’ op de bovenbouw 3,5 ton en is de aluminiumconstructie in totaal 10 meter hoog. De led schermen vormen een zeshoek. In het midden staan 6 rookmachines die voor extra sfeer en gezelligheid zorgen. 18 staalkabels houden alles netjes op hun plaats, wat interessant is in een omgeving waar windstoten boven de 100 km/u geen uitzondering zijn.

Media-campagne
Naast het ‘Iedereen zorgt voor iedereen’-beeld in bed en 'De Warmste Toren' creëerde DDB ook nog het content-verhaal 'In bed met...', een radiocampagne en een presentatoren-spot. (Te beluisteren en te bekijken in bijlage)

Je kan Stijn dagelijks volgen via zijn blog: http://extra.stubru.be/vrttoren/

 

 

Credits Toren:

Klant: Jan Van Biesen, Witse Van Rillaer

Creative directors: Peter Ampe, Odin Saillé

Creatie: Odin Saillé

Account team: Francis Lippens, Kirsten Vanderbeke, Romy Vierhouten

PR: Kenn Van Lijsebeth

Realisatie: Fast Forward

 

Credits TVC & Radio:

Klant: Jan Van Biesen, Witse Van Rillaer

Creative directors: Odin Saillé, Peter Ampe

Creative team: Odin Saillé, Silke Beurms, Robin De Wachter, Andre Mota Dos Santos

Account team: Francis Lippens, Kirsten Vanderbeke, Romy Vierhouten

TV Producer: Brigitte Verduyckt

Productiehuis: Geronimo

Regisseur: Jan Boon

De Warmste Week van Music For Life 2016