Studio Brussel en DDB verrassen Dave Grohl met ‘beste cadeau ooit’

Maandag 3 juli 2017 —  

Studio Brussel heeft op de laatste dag van Rock Werchter voor een straffe stunt gezorgd. De festivalzender verraste Dave Grohl met een unieke gitaar waarop fans hun naam hebben geschreven. De frontman van de Foo Fighters was duidelijk onder de indruk en sloot zijn set af met een nummer op ‘het beste cadeau ooit’. 

Zondagavond stonden de Foo Fighters opnieuw als absolute headliner op het hoofdpodium van Rock Werchter. Eigenlijk had de Amerikaanse band 2 jaar geleden al op het festival moeten optreden, maar toen brak frontman Grohl enkele dagen voordien zijn been en moest hij het concert annuleren.

Om Grohl te eren en te bedanken voor zijn langverwachte komst, bedacht DDB Brussels een uniek cadeau. Vertrokken vanuit de gedachte dat een gesigneerde gitaar het ultieme rock memorabilia is voor rockfans, bedachten de creatieven het perfecte cadeau voor een rockster. 'The reverse guitar signing', vier dagen lang konden fans van de Foo Fighters een exacte kopie van Dave Grohl’s gitaar (de Gibson ES335) handtekenen op hun festivalstand. Zondagavond verraste Studio Brussel de zanger met de unieke gitaar met daarop de namen van z’n fans. Grohl was onder de indruk. "Dit is de eerste keer dat iemand dit voor mij doet", zei hij. "Dit lijkt me een geweldige gitaar. Ik ga ze vanavond op het podium bespelen." En dat deed hij ook!

 

 

https://stubru.be/music/davegrohlspeeltopgitaargesigneerddoorstudiobrusselluisteraars

 

Credits:

 

Klant: Jan Van Biesen, Witse Van Rillaer

Creative directors: Odin Saillé, Peter Ampe

Creative team: Jan Schoofs, Jonas Caluwé

Account team: Romy Vierhouten, Kirsten Vanderbeke, Francis Lippens

Design: Sven Verfaille

DTP: Steven Devlieger, Céline Godaert

 

Dave Grohl plays Rock Werchter with guitar full of fans’ autographs