Publicatie: 'The Mind works best at Running Speed' - door Peter Ampe

How to get your best ideas while running

Na de succesvolle lezing over “lopen en creativiteit” op het European Festival of Creativity in Antwerpen vorig jaar, toonde Borgerhoff & Lamberigts interesse om deze inspirende sessie uit te geven in boekvorm. Het resultaat is “The mind works best at Running Speed”, een 80 pagina’s tellende publicatie die even vlot leest als een keynote presentatie en inspirerende tips bevat om op een andere manier te gaan lopen. “Want als je op de juiste manier loopt, dan bevordert lopen de creativiteit”, stelt Peter Ampe. De creatief directeur van DDB Brussel is één van de meest bekroonde Belgische reclame creatieven van het voorbije decennium. Zelf  bedenkt hij zijn strafste ideëen tussen het heuvelige duinenlandschap van zijn heimat Oostende. 

Sommige boeken zijn niet gemaakt om te worden gelezen, maar om te worden gesavoureerd. Het boek van Peter Ampe is er om elk van ons te bezielen, aan te sporen, aan te moedigen. The mind works best at running speed zet je aan tot lopen, niet alleen omdat dit goed is voor je lichaam, maar ook omdat je brein beter werkt tegen 10 kilometer per uur. Al lopende maak je je geest vrij en word je overvallen door de meest creatieve gedachten en ideeën. "Ik heb altijd graag gelopen", vertelt Peter Ampe. "En heb zowat alle officiële afstanden gedaan, van de 60 meter indoor tot de marathon. Maar om eerlijk te zijn, de laatste jaren loop ik niet meer om tijden te verbeteren. Dat heeft me een pak andere positieve elementen leren kennen van het lopen.

Lopen aan de juiste snelheid

Zoals het genereren van ideeën. "Ik vroeg me altijd af of ik de enige was die dit ervaarde", gaat Ampe verder. "Maar bij navraag bleken ook andere creatieven hetzelfde fenomeen te ondervinden. Er waren ook evenveel lopers die beweerden dat lopen totaal geen ideeën opwekte. Maar ook daar is een goede reden voor: de ideeën komen pas als je aan de juist snelheid loopt. Die snelheid is voor iedereen anders, ook dat wordt helder uitgelegd in het boek." 

Om zijn theorie te toetsen, klopte Ampe ook aan bij een Amerikaanse professor neurologie. "Onderzoek naar de invloed van lopen op creativiteit is voorlopig nog schaars. Er bestaat enkel bewijs over de impact van wandelen op het brein. En vermits lopen een uitvergroting is van wandelen, kan dat alleen maar goed zijn. Dat blijkt ook uit vragen die ik stelde aan de professor. Zij gelooft sterk in de hypothese dat lopen leidt tot creatieve hersenactiviteit."

DDB Brussels

Auteur Peter Ampe is een van Vlaanderens meest gevierde reclamemakers, voorheen bij Duval Guillaume, nu creatief directeur bij DDB Brussels en binnen de DDB group ook lid van de Global Creative Council. Hij draagt zijn passie voor lopen uit in een nieuw soort boek: geen overbodige tekst, maar wel gevatte boodschappen en inspirerende beelden, als in een powerpoint- of keynotepresentatie.

 

'The Mind works best at Running Speed' is uitgegeven bij van  Borgerhoff & Lamberigts en ligt vanaf 7 december in de boekhandel.

 

Meer info: http://www.borgerhoff-lamberigts.be/boeken/p/detail/the-mind-works-best-at-running-speed

 

Contacteer ons
Kenn Van Lijsebeth PR – Press Coördinator, DDB Brussels
Kenn Van Lijsebeth PR – Press Coördinator, DDB Brussels
Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem