Vive le plus beau!

Vive le plus beau!

DDB eert samen met Kom op tegen Kanker en Knack Focus, het boegbeeld van de Belgische rock ‘n’ roll.

Hij is niet meer. Onze lonesome Zorro, onze solo gigolo. Arno, le plus beau. En dat is een enorm gemis. Niet alleen voor het Belgisch muzieklandschap en de fans, maar minstens zozeer voor iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks met kanker te maken krijgt.

Want Arno was niet alleen een boegbeeld voor muziekliefhebbers. Ook hoe hij met z’n ziekte omging getuigde van een enorme waardigheid en sterkte. Toen Kom op tegen Kanker hem in april vorig bezocht in het ziekenhuis was hij duidelijk: “Gisteren is dood, aan morgen denk ik niet, alleen vandaag telt. […] Elke dag die erbij komt, omarm ik. Mensen in mijn omgeving, mijn zonen, mijn vriendin, mijn vrienden, de leden van mijn band hebben veel meer afgezien van mijn ziekte en de behandeling dan ikzelf.

Hij wilde leven en dat betekende optreden. Tot het laatste moment. En dat heeft hij gedaan. Zélfs tijdens zijn chemobehandeling.

Het spreekt dan ook vanzelf dat een eerbetoon meer dan op zijn plaats is. Daarom creëerde DDB voor Kom op tegen Kanker een hommage die gebaseerd werd op songtitels van Arno. Ze wordt vandaag gepubliceerd in een speciale editie van Knack Focus, waarvan de opbrengst geschonken wordt aan Kom op tegen Kanker.

 

Credits:

Client: Annemie Lemahieu, Mireille Van Ransbeeck 

Creative Director: Kwint De Meyer

Art Director: James Gambrill

Copywriter NL: Jan Schraeyen

Copywriter FR: Célestin Metens

Account Director: Soraya Hellara

Jr. Account Executive: Luana Leotta

DTP: Patti Secci

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem