Volkswagen en DDB Brussels lanceren de ideale condities

Dankzij de gloednieuwe onlineshop bepaal je voortaan zelf waar en wanneer je een Volkswagen koopt.

Op de tweedehandsmarkt bestaat de onlineverkoop al langer, maar voortaan kan je ook via de Volkswagen webshop een nieuwe Volkswagen in enkele kliks volledig online kopen. Je bepaalt dus zelf wat jouw ‘ideale condities’ zijn om een nieuwe wagen te bestellen: gezellig vanuit een hangmat of vanuit de zetel voor het haardvuur. En dat is precies de insteek die DDB Brussels bedacht voor de bijhorende campagne.

De saloncondities, de lentecondities, de opendeurcondities … In de autowereld is ‘condities’ een vaak gebruikt fenomeen. Als knipoog naar die term bedacht DDB Brussels ‘de ideale condities’ om het online platform van Volkswagen te lanceren.

In 3 online video’s schetsen een man, een vrouw en een koppel elk hun licht absurde, maar ideale condities om een Volkswagen te kopen. En niets is te gek, een schoonmoeder die de insecten op afstand houdt, een hond die het huishouden doet terwijl jij in alle rust kan bestellen of je droomvrouw die plots uit het water stapt. Ze passeren allemaal de revue.

De video’s linken onmiddellijk door naar de onlineshop. Het geheel werd geregisseerd door niemand minder dan Raf Reyntjens. De campagne moet mensen teasen om de onlineshop te ontdekken. In een eerste fase kan je alleen nog maar kiezen uit de stockwagens en volledig online kopen en betalen.

In een tweede fase is het de bedoeling dat het platform evolueert en je zelf de opties kan kiezen. Volkswagen is de eerste in België die online nieuwe auto’s verkoopt en wil hiermee tegemoetkomen aan elke mogelijke klant, op elk moment, op elke plaats.

Credits:

Client Contact: Filip Vanrietvelde & Grietje François

CD: Dieter De Ridder

Innovation Director: Naïm Baddich

Creation: Louise Maeyaert, Mike Kleijnen, Jolien Elegeert

Strategy: Dieter Riemaeker

Account director: Sylvie De Couvreur

Account executive: Pascaline Van de Perre

Tv Producer: Erik Van Overloop 

Design: Sven Verfaille

Video Production: Who Killed Joe

Director: Raf Reyntjens

Executive Producer: David Vermander 

Producer: Niki Michiels

DOP: Piet Deyaert

Post production: Elke D’haese & Thijs Hasselman

Grading: Kene Illegems

Sound design: Sonhouse

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem