Volkswagen en DDB leren Belg reanimeren

Volkswagen en DDB leren Belg reanimeren

Volkswagen is het grootste automerk in België. Dat is een hele grote eer maar vooral een hele grote kans om iets te doen met die vele Volkswagen-bestuurders op de weg. Daarom biedt Volkswagen in samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique, zijn ruim 710.000 bestuurders een gratis initiatie eerste hulp, waarbij ze worden omgevormd tot ‘Rescue Drivers’. Zo is er in de toekomst altijd iemand in de buurt die weet wat hij moet doen in de eerste levensbelangrijke minuten.


In België krijgt u maar beter geen hartstilstand want er zijn amper Belgen die weten hoe ze moeten ingrijpen in geval van nood. En dat terwijl er dagelijks zo’n 30 mensen1 hulp nodig hebben. Mede door het gebrek aan mensen met de nodige moed en kennis overleeft amper 2 van die 30 mensen2. Volkswagen wil daar als grootste automerk in België verandering in brengen en lanceert daarom het project ‘Rescue Drivers’.

GRATIS EERSTE HULP

710.346*. Dat is het exacte aantal Volkswagen-bestuurders dat er op dit moment in ons land rondrijdt. En allemaal krijgen ze van Volkswagen, in samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen en Croix Rouge de Belgique, een gratis initiatie eerste hulp aangeboden. Tijdens een drie uur durende sessie wordt de nodige kennis aangeleerd om gepast te reageren in geval van een hartstilstand of verstikking. Zoveel mogelijk van de Volkswagen-bestuurders opleiden tot Rescue Drivers kan ervoor zorgen dat er meer levens gered worden. Het onmiddellijk starten van een reanimatie kan de overlevingskansen verdubbelen of zelfs verviervoudigen3.

MEER VEILIGHEID

De campagne start met een nationale krantenadvertentie met teasende headline die zelfs bestuurders van de concurrentie aan het lezen zet. Alle Volkswagen-bestuurders krijgen ook een persoonlijke uitnodiging. Wie zich registreert op rescuedrivers.be, krijgt bij een concessiehouder naar keuze een initiatie eerste hulp.

Alle deelnemers krijgen na de opleiding een uniek ‘Rescue Drivers’-logo dat ze op hun wagen kunnen bevestigen. Op deze manier kunnen ze aantonen dat ze bij de groeiende groep Volkswagen Rescue Drivers horen.

"Voor ons is veiligheid meer dan louter de uitrusting van onze wagens", zegt Jean-Marc Ponteville, PR Manager van Volkswagen Import België. "Ook de bestuurders van een Volkswagen kunnen een actieve rol spelen als het op veiligheid aankomt, in de wagen en daarbuiten.”

Het is de bedoeling om deze lessen in de toekomst te blijven aanbieden in de hoop snel 710.346 extra potentiële hulpverleners op de weg te hebben. In eerste instantie wordt de campagne enkel gelanceerd in België.  

https://www.demorgen.be/leven-liefde/veel-te-weinig-belgen-weten-hoe-ze-moeten-reanimeren~b907d863/
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170516_02884424
https://www.rodekruis.be/nieuws-kalender/nieuws/week-van-het-hartritme/
*Cijfer afkomstig van Febiac op datum van 31/12/2018


CREDITS

Client Contact: Filip Vanrietvelde, Grietje François, Frederic Lequeu
CD: Dieter De Ridder
CD (Digital): Naïm Baddich
Creation: Frédéric Zouag, Nicolas Gaspart, Jonathan d’Oultremont, Catheline Leroy, Jolien Elegeert
Strategy: Dominique Poncin, Philippe Gerin, Nick Moors
Account management: Sylvie De Couvreur, Alice Simon, Tanguy De Kelver
Digital producer: Andreas Vanhoutte
Design & Development: Patrick Downie, Sven Verfaille, Sebastien Tirot
DTP: Celine Godaert, Bernard Hermant, Benjamin Hiffe
Prezly cover picture: Alexandra Bertels

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem