Volkswagen en DDB maken radiospot met vice-wereldkampioen beatbox

Voor de viering van 40 jaar Golf, maakten Volkswagen België en DDB Brussels een radiospot met vice-wereldkampioen beatbox Roxorloops. In de radiospot hoor je een kindje dat de slaap niet kan vatten en zijn vader vraagt om nog een verhaaltje te vertellen. De papa kiest niet voor een traditioneel sprookje, maar imiteert de rustgevende geluiden van een rit met de nieuwe Volkswagen Golf. De spot wordt afgesloten met de boodschap : "Voel je beschermd door 40 jaar ervaring. De nieuwe Volkswagen Golf." 

 

De verschillende generaties van de Golf zorgden ervoor dat innovatieve technologieën ook voor het grote publiek toegankelijk werden. Zo zorgde de eerste generatie Golf, gelanceerd in 1974, voor de doorbraak van de dieselmotoren. Bij de tweede generatie was ABS al beschikbaar, in 1996 werd het standaard. Sinds 1992 waren er bij de derde generatie Golf airbags te verkrijgen, in 2002, bij de Golf 4 maakten ze deel uit van de standaard uitrusting. 

De Volkswagen Golf is al aan de zevende generatie toe. Ook bij deze generatie worden opnieuw belangrijke technologieën gedemocratiseerd. Zo behoren, naast de 9 airbags, ook vermoeidheidsdetectie, noodremsystemen, adaptieve snelheidsregelaar, ESP en vertrekhulp bij bergop vertrekken bij de standaarduitrusting op de nieuwe Golf. 

Senjka ‘Roxorloops' Danhieux stond in voor de geluiden van de spot. Roxorloops begon met beatboxen op zijn 17 en kroonde zich in 2004 tot Belgisch kampioen. Een jaar later werd hij al meteen vice-wereldkampioen. Door het bestuderen van ritmes en klanken is hij één van de pioniers op vlak van “newskool” beatbox techniek. Zijn veelzijdigheid zorgt ervoor dat hij verschillende muziekgenres aan kan. En nu dus ook geluiden voor het slapengaan.  

 

 

Client: Volkswagen 

Marketing Manager: Nicolas Deturck 

Advertising Manager: Tony Peetermans 

Agency: DDB 

Creative Director: Peter Ampe 

Creative Team: Rom & John  

Nl copy: Danny Vissers

Account team: Sylvie De Couvreur, Silvie Erzeel & Quentin Maryns 

Radio Producer: Brigitte Verduyckt 

Radio Production: Sonicville

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, Studio Brussel, bpost bank, DKV, letgo, De Persgroep…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 60 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Sint-Huibrechtsstraat 17 rue Saint-Hubert
1150 Brussels