Volkswagen en DDB plannen comeback van de muziekcassette 

Woensdag 9 december 2015 — Niet alleen vinyl zit weer in de lift, als het van Volkswagen België afhangt, maakt ook de aloude muziekcassette straks een heuse comeback. DDB Brussels heeft een uniek collectorsitem bedacht voor de Volkswagen service ‘Classic Parts’. Via een Direct Mail biedt de autofabrikant de eigenaars van een klassieke VW-oldtimer, een authentieke audiocassette met daarop tophits en evergreens uit de jaren ‘70 en ’80.

Eigenaars van een oldtimer hebben vaak dezelfde zorg: het onderhouden en repareren van hun waardevolle voertuigen zonder daardoor het historische karakter te verliezen. Volkswagen startte daarom enkele jaren terug met een unieke dienst om de bezitters van een klassieke VW uit de nood te helpen. Zo hoeven klanten niet jarenlang te zoeken naar een ontbrekend stuk, maar kunnen ze beroep doen op de ‘Classic Parts’-service om hun originele onderdelen, wisselstukken of accessoires te bestellen of hun wagen te laten controleren.

Authentieke radio met cassette

Een belangrijk, maar vaak incompleet onderdeel in een oldtimer is: de cassetteradio. Voor eigenaars van een nostalgisch voertuig met zo’n authentieke radio is het immers heel moeilijk om nog aan audiocassettes te raken. De muziekdrager is intussen met uitsterven bedreigd en de kwaliteit van de authentiek exemplaren laat vaak te wensen over. Daarom bedacht DDB Brussels een originele manier om de audiocassette nieuw leven in te blazen. Trotse bezitters van een VW-classic kregen een splinternieuwe cassette in de bus met daarop de beste internationale hits en meezingers uit de jaren ’70 en ’80. Op die manier blijft ook hun originele radio minstens even waardevol als in de tijd van toen. De campagne loopt via een Direct Mail. Dankzij de Belgium Volkswagen Classic Club kon VW aan een lijst van eigenaars raken die elk een gepersonaliseerde brief met daarin een audiocassette - en een korting van 10 procent op originele onderdelen - ontvingen. DDB werkte voor de rechten van deze unieke compilatiecassette samen met Sony Music Belgium. De cassette is bovendien ook te beluisteren op soundcloud.com/ddbbrussels/sets/volkswagen-classic-parts. 

Credits

Title : Classic Parts Mixtape

Client : Volkswagen Classic Parts, Group Service

Advertising Agency : DDB Brussels, Belgium

Creative Director : Peter Ampe  / Odin Saillé

Creative : Jonathan d’Oultremont 

Copywriter : Jonathan d’Oultremont / Bart Van Goethem

PR : Kenn Van Lijsebeth

Graphic designer : France Cleves, Benjamin Hiffe

Account Team : Quentin Maryns, Rachel Van Nevel

CRM Manager : Karen Van Dyck

RTV producer : Brigitte Verduyckt

Production company : Sony Music