Volkswagen en DDB tonen verborgen België in nieuwe content-reeks

Off track wordt een visuele gids over de schoonheid van ons land, gekruid met authentieke verhalen

Volkswagen en DDB Brussels lanceren vandaag Off track. Het vervolg op ‘Behind The Wheel’ wordt een nieuwe content-reeks waarbij zes inspirerende Belgen door ons land trekken op zoek naar de meest authentieke en verborgen plekken. Een gids over de schoonheid van België, vol pure en menselijke verhalen. Chef Herwig trapt de reeks af met zijn levensverhaal over backstages, dure riders en zwarte pensen.

Volkswagen lanceert met Off track een zesdelige docu-reeks over de meest unieke en verborgen plekken in ons land. Na het succes van ‘Behind the Wheel’ zocht Volkswagen een opvolger die deze keer buiten de community trad van het merk. DDB Brussels bedacht daarop een visuele gids langsheen de schoonheid van ons land. Het deed daarvoor een beroep op zes unieke Belgen met elk hun eigen off track verhaal. De hoofdrolspelers in de reeks nemen de kijker steeds mee naar de plekken die voor hen het bezoeken waard zijn. De locaties zijn vaak heel persoonlijk, maar steeds toegankelijk. De reeks wordt ondersteund door een online-platform waarbij elke roadtrip een vervolgverhaal krijgt. Via een digitaal roadboek toont Volkswagen de weg naar enkele authentieke plekken. Beschikbaar voor alle autoliefhebbers. 

Weg uit de drukte
De reeks start met het verhaal van Herwig Belmans. Hij trok de wereld rond om te koken in exclusieve backstages en loges van de grootste artiesten. Zijn jarenlange discretie en lokale topkeuken maakten van hem: de kok van de sterren. Nu keert hij terug naar zijn stukje onbemind België: de Kempen. Herwig is een echten Kempenzoon. Als hij wil ontsnappen aan de dagelijkse drukte van de muziekwereld, neemt hij de wagen en trekt hij richting de natuur. Langs de zandputten van Mol komt hij tot rust. De Kempen zijn het ideale decor voor een prachtige autorit langs bossen, weilanden en adembenemende waters.

Van vlees en bloed
Als fiere Belg probeert Herwig onze Belgische keuken vaak mee te nemen in zijn gerechten. Zo liet hij verschillende wereldsterren al kennis maken met de zwarte pensen uit de Kempen. Een van ons lands verscholen culinaire parels ligt in het toepasselijk dorpje Rauw. Daar vind je een van de mooiste beenhouwerijen van ons land. De plaatselijke slagerij is bekend voor zijn befaamde zwarte pensen, die als inspiratie dienden voor de televisieserie ‘Van vlees en bloed’. Hun beuling, smout, kipkap, vet spek en filet d’Anvers zijn officieel erkend als Kempense streekproducten. Ontdek de eerste aflevering van 'Off track'.

 

Credits

Client : Volkswagen Belgium

Contact : Simon De Pauw

Agency : DDB Brussels

 

CD: Odin Saillé, Dieter De Ridder

Creation: Kenn Van Lijsebeth

Account Team: Sylvie De Couvreur, Florence Vercammen, Hans Michiels, Adeline André

Community Manager: Laura Bertone

Copy NL: Kenn Van Lijsebeth

Head of Digital: Renaud Goossens

Content strategic planner: Jorian Vanvossel

Design: Sven Verfaille

TV producer: Brigitte Verduyckt, Erik Van Overloop

 

 

Production Company: Landvogel

Director: Kurt De Leijer

DOP: Piet Deyaert

Photographer: Laura Bertone

 

Executive Producer: Thomas Cassiers

Producers: Yannick Verdonck, Tanguy Lijssens

Editor: Allard Zoetman, Glenn Renard

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem