Volkswagen helpt jongeren bij behalen praktisch rijbewijs

120 Polo’s ter beschikking om je rijexamen mee af te leggen

Dinsdag 11 oktober 2016 — Jongeren die geen geschikte wagen hebben om hun rijexamen mee af te leggen, hoeven zich voortaan geen zorgen meer te maken. Volkswagen stelt vanaf vandaag 120 wagens ter beschikking over heel België om gratis mee te oefenen en er - makkelijker - je examen mee af te leggen. Volkswagen wil met de actie het slaagpercentage van het aantal jonge chauffeurs optrekken en de verkeersveiligheid verhogen. De eerste 50 deelnemers die dankzij dit project slagen worden uitgenodigd op een rijvaardigheidscursus.

“Steeds minder jongeren kunnen beroep doen op een auto in hun naaste omgeving”, weet Frederik Willemyns (VOC Brugge), expert in rijopleidingen. “Jongeren stellen het behalen van het rijbewijs vaker uit en wonen op het moment dat ze leren rijden niet meer thuis, waardoor ze moeilijker beroep kunnen doen op een wagen van mama of papa.” Een tweede reden stelt zich bij de ouders. “Het is niet altijd even makkelijk om te leren rijden met de wagen van je ouders. Ik denk dan aan grote of oudere wagens. En ook wagens met een automatische versnellingsbak zijn niet evident. Want dan moet je rekening houden met de specifieke wetgeving. (Na het behalen van je rijbewijs met een automatische versnellingsbak, mag je enkel met een automaat rijden.) Er zijn ook ouders die hun wagen liever niet uitlenen aan hun kinderen, uit angst voor schade of ongevallen.”

120 wagens
Volkswagen lanceert nu een nieuw project om jongeren te helpen bij hun rijbewijs. Vanaf 12 oktober kunnen jongeren hun rijbewijs afleggen in een nieuwe Polo. Volkswagen stelt 120 wagens ter beschikking over heel België. Leerlingen die willen deelnemen aan het project, kunnen de Polo twee dagen testen en daarna opnieuw boeken om hun rijexamen mee af te leggen. “Je rijexamen afleggen is sowieso al niet eenvoudig”, zegt Jean-Marc Ponteville van Volkswagen. “Daarom geven we jongeren graag een extra duwtje in de rug. Een nieuwe wagen is simpelweg beter geschikt om je rijexamen mee te doorstaan. De laatste generatie wagens beschikken over slimme technologieën, schakelen makkelijker en zijn bovendien ook veiliger. De Polo is onder andere standaard uitgerust met een automatisch noodremsysteem”.

Rijvaardigheidscursus
Wie erin slaagt om z’n rijbewijs te halen, krijgt van Volkswagen nog een rijvaardigheidscursus cadeau. “De eerste 50 jongeren die hun rijbewijs behalen, kunnen extra ervaring opdoen via een begeleide training”, gaat Jean-Marc Ponteville verder. “Op die manier zijn de jonge chauffeurs nog beter voorbereid om zelfstandig de weg op te gaan. We willen met dit project ook de verkeersveiligheid verhogen. Nog te veel ongevallen gebeuren met jonge bestuurders.”

 

Meer info: http://polorijbewijs.be

Contact:

Frederik Willemyns
Mobiel: +32 (0)496 16 05 72

 

Jean-Marc Ponteville
PR Manager Volkswagen
+32.2.536.50.36

 

Volkswagen | Polo Rijbewijs - De ijskar

Volkswagen | Polo Rijbewijs - De vrachtwagen