VRT en DDB Brussels trappen 'De Warmste Week'-campagne af

Goed voor een minuut lang kippenvel zijn ze, de nieuwe tv-spots van De Warmste Week. De VRT nodigde vier actievoerders uit om hen persoonlijk te bedanken. Zij het wel op een heel verrassende manier. Het resultaat is een adembenemend mooi begin van de nieuwe campagne van dit jaar. 

‘Iedereen zorgt voor iedereen’ is opnieuw de grote gedachte achter De Warmste Week. Voor het zesde jaar op rij schaart de VRT zich achter heel wat goede doelen. De aftrap daarvan wordt deze week gegeven, met twee opvallende spots. Daarop besloot de VRT enkele actievoerders in de bloemetjes te zetten en hen persoonlijk te bedanken voor hun inzet vorig jaar. Ze deden deed dat met een kleine list. Vier actievoerders werden met een smoes naar de studio gelokt en gevraagd om een tekst van de autocue te lezen. Tot hun grote verbazing blijkt die tekst niet over De Warmste Week te gaan, maar over henzelf.

Knuffel
De films eindigen met een emotionele passage waarin de actievoerders ook persoonlijk bedankt worden door de mensen die ze hielpen. Zo kreeg Bert een knuffel van de ouders van Leon, die vorig jaar overleed. Bert maakte vorig jaar helemaal zelf een gitaar ten voordele van ‘Het Berrefonds’, een organisatie die ouders van gestorven kinderen ondersteunt. De tweede actievoerder, Kevin, wordt bedankt omdat hij vorig jaar comedyavond organiseerde. Koen die lijdt aan de ziekte van Duchenne deed alle moeite om Kevin persoonlijk te bedanken. Een bijzonder aangrijpend moment.

Start
De Warmste Week van Music for Life vindt traditioneel plaats in de week voor kerst en roept iedereen op om een actie te organiseren voor 1 van de meer dan 1000 geregistreerde goede doelen. Met deze twee spots start VRT de campagne van dit jaar. Later worden nog twee spots op ons losgelaten. Dit jaar staat ook de Warmathon, de Ketnet Koekenbak en de verkoop van een uniek kerstgadget op het programma.

 

Credits:

Campaign: De Warmste Week

Client: VRT

Client Contacts: Jan Van Biesen, Floris Nieuwdorp, Witse Van Rillaer

 

Agency: DDB Brussels

Creative Director: Odin Saille, Dieter De Ridder

Creatives: Antoinette Ribas & Gregory Ginterdaele

Copy NL: Tom Jacobs

Account management: Francis Lippens, Annelies Nyns, Margaux Mariens

TV-producer: Brigitte Verduyckt, Erik Van Overloop

 

Productie: Caviar

Director: Tom Willems

 

 

 

Over DDB Brussels

To solve our client’s business issues, we favor our people’s skills instead of the latest buzzwords. Bringing together our people’s talent in strategy, technology, creation and production under one roof results in "work that works”.

Our long-standing experience with people-focused brands (VW, IKEA, bpost bank, Kom op tegen Kanker, Recupel, Thalys, Mega…) inspires an internal culture based on creativity & humanity. This helps us come up with creative business solutions that interact with how people behave today. Our solutions go beyond what is traditionally labeled as advertising and can propel a brand for years.

With a headcount of around 40 people, we are large enough to take up the most serious challenges, while remaining agile enough to respond in real-time to new opportunities.

DDB Brussels
Excelsiorlaan 75-77
1930 Zaventem