VRT en DDB zorgen voor de 'De Warmste Week' ooit

Dinsdag 1 december 2015 — Met meer dan 1000 ingeschreven goede doelen en de slogan “Iedereen zorgt voor iedereen”, zorgen VRT en DDB Brussels voor 'De Warmste Week' ooit voor Music For Life. 'De Warmste Week’ vindt plaats in de week voor kerst en roept iedereen op een actie te ondernemen voor een goed doel naar keuze. De campagne van dit jaar werd bedacht door DDB, die op zoek ging naar de ultieme vorm van solidariteit.

"Iedereen zorgt voor iedereen", zo luidt de baseline van de campagne die Music For Life lanceerde. “DDB pakte voor ‘De Warmste Week’ uit met een integere campagne, waarin op zoek werd gegaan naar de ultieme vorm van solidariteit”, vertelt Els Lagrou, marketingmanager bij VRT. “In een mooie reeks getuigenissen zien we personen met een bepaalde beperking die zich willen inzetten voor personen met een andere beperking. Zo heb je een opa met Parkinson die een VZW steunt voor kinderen met een gelaatsafwijking, omdat zijn kleinzoon geboren is met een open lip.” De getuigenissen zijn te zien en te horen op radio, TV, billboard en in print. Er werden ook mini video portretten gemaakt voor social media. 

 

Evenementen

Tijdens ‘De Warmste Week’ worden opnieuw overal in Vlaanderen massaal veel  acties voor het goede doel opgezet. “Nieuw dit jaar is de Warmathon”, legt Jan Van Biesen uit. “In vijf Vlaamse steden worden tijdens 'De Warmste Week' van Music For Life loopevenementen georganiseerd. Bekende meters en peters roepen per stad op om samen met hen te komen lopen. Het geld dat daarmee wordt ingezameld, wordt verdeeld onder alle goede doelen. Dit jaar zijn er dat meer dan 1000”, besluit de netmanager.

 

Credits:

Klant: Jan Van Biesen, Els Lagrou, Gunther Van Acker

Strategisch team: Dominique Poncin, Maarten Van Daele

Creative directors: Peter Ampe, Odin Saillé

Creative team: Peter Ampe, Odin Saillé, Tom Meijer, Silke Beurms 

Account team: Francis Lippens, Kirsten Vanderbeke, Romy Vierhouten

TV Producer: Brigitte Verduyckt

PR: Kenn Van Lijsebeth

Design: Uncompressed, Sven Verfaille, Sebastien Tirot 

DTP: Benjamin Hiffe, Christophe Caron

Productiehuis: Rococo

Fotograaf: Filip Van Roe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Warmste Week: Iedereen zorgt voor iedereen

De Warmste Week: Iedereen zorgt voor iedereen